NASCAR: „Jobb vagy ennél” – Figyelmeztették a veszélyes Next Gennel bosszúra készülő Hamlint

NASCAR: “Jobb vagy ennél” – Figyelmeztették a veszélyes Next Gennel bosszúra készülő Hamlint
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR Media
NASCAR: “Jobb vagy ennél” – Figyelmeztették a veszélyes Next Gennel bosszúra készülő HamlintA NASCAR Cup Series vasárnapi, gatewayi futamának főszereplője Ross Chastain volt, aki meggondolatlan manőverek sorozatát produkálta.

Ennek legnagyobb szenvedő alanya Denny Hamlin lett, akinek konkrétan a teljes versenye megpecsételődött azzal, hogy a Trackhouse Racing pilótája nemes egyszerűséggel a falnak passzírozta.

A JGR-es végül tizenegy kör hátrányban zárt, a leintés után pedig az sem hatotta meg, hogy Chastain teljes mértékben elismerte a hibáit és töredelmesen bocsánatot kért.

Hamlin leszögezte, hogy nem hagyja annyiban a dolgot és akkor fog törleszteni, amikor annak valóban tétje van, ellenfele pedig egyáltalán nem számít rá.

Emellett azt is hozzátette, hogy nagyon be fog keményíteni vele szemben.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>> Logano győzött, Chastain a fél mezőnytől bocsánatot kért, Hamlin viszont fenyeget


Mindeközben egyre inkább napvilágot látnak olyan hírek is, miszerint igenis volt alapjuk a szezon előtt felröppen, a Next Genekkel kapcsolatos aggodalmaknak.

Még télen számos olyan hír látott napvilágot, amelyek szerint az új Cup-autó valóban nem olyan biztonságos, mint az elődje.

Ennek fő oka az, hogy a Gen 6-hez képest jóval kevesebb gyűrődési zónával bír, így ütközések esetén kevesebb energiát nyel el, amit a benne ülő versenyző érez meg.

Azok a balesetek, amelyek lényegében meg sem kottyantak a pilóták számára az előző géppel, most már igencsak fájdalmasak.

Egy meg nem nevezett versenyző a Charlotte Observernek egyenesen úgy nyilatkozott, olyan érzés nekivágódni a Next Gennel a SAFER-falnak, mintha az tiszta beton lenne és csak a mázlin múlt, hogy eddig senki sem sérült meg súlyosan.

Ezt figyelembe véve Landon Cassill nem is tett lakatot a szájára a Hamlinnek címzett üzenetében.

A Spire Motorsports pilótája elismeri, hogy Chastain keményen versenyzett és túllépett egy határt, ugyanakkor aggodalmát fejezte ki a kollégája által belebegtetett megtorlás kapcsán.

„Mindenki, aki már vezette a Next Gent tudja, hogy milyen erőteljesnek is érződnek benne az ütközések” írta Cassill Twitteren.

„Denny jobban is tudja ezt csinálni.”

Szavaira Hamlin crew chiefje, Chris Gabehart gúnyosan csak egy szájhúzós, majd sírós emojival válaszolt.

Cassill nem hagyta annyiban.

„Hé, veled vagyok ember. Talán én vagyok az, aki nyavalyog itt. Pluszban ez a ti bajnoki címért folyó harcotok, nem pedig az enyém. Láttam viszont Dennyt, amikor csigolyatörést szenvedett egy buta bosszúálló manőver miatt és az egyáltalán nem tűnt mókásnak. Fizessétek csak vissza [Chastainnek], nekem mindegy.”