IndyCar: Hajszálon múlt Kirkwood indulása, a héten újabb vizsgálatok várnak rá

IndyCar: Hajszálon múlt Kirkwood indulása, a héten újabb vizsgálatok várnak rá
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiKimaxolta a hullámvasút fogalmát Kyle Kirkwood elmúlt egy hete.

A floridai versenyző múlt kedden kapta meg a felkérést a Vasser-Sullivan Racingtől arra, hogy vegyen részt az IMSA WeatherTech SportsCar Championship detroiti fordulóján Ben Barnicoat oldalán.

A csapat azután kényszerült változtatni felállásán, hogy Jack Hawksworth motocross-balesete miatt nem tudta vállalni az indulást.

Ez azt jelentette, hogy a gárdánál eredetileg csak az endurance-fordulókra szerződtetett Kirkwoodnak dupla műszakot kellett teljesíteni Belle Isle-on, lévén a főállását képező IndyCar mezőnyével is pályára hajtott.

A pénteki nap meseszerűen alakult, hiszen megnyerte az IMSA GTD-kategória edzését, majd az open-wheelesek gyakorlását is élen zárta, végül pedig behúzta a sportautósok pole-ját.

Szombat reggel viszont az IndyCar második edzésén egy David Malukassal történt ütközés után falazott és elkövette azt a hibát, hogy a becsapódás pillanatában nem engedte el a kormányt.

Ennek a jobb keze látta a kárát, sérülése ellenére viszont derekasan teljesítette a nap háralévő részét.

Az IndyCar kvalifikációján ugyan csak a tizenötödik helyet tudta megszerezni, az IMSA-ban viszont már Barnicoattal győzelmet ünnepelhetett.A 23 éves pilóta kezének állapota vasárnapra súlyosbodott és még az is felmerült, hogy nem indul az IC futamán.

„Majdnem kihagytam a versenyt a sérülésem miatt” – nyilatkozta Kirkwood a RACER-nek.

„Reggelre már akkorára feldagadt a kezem, mint egy sütőtök és ilyen is maradt egész nap. Amikor felébredtem, rögtön arra gondoltam, hogy na ez pocsék lesz…. A bemelegítő edzést is azért hagytam abba korábban, mert nem igazán tudtam vezetni. Eleinte négy másodperccel voltam elmaradva, de aztán összeszorítottam a fogaimat, mert tudtam, hogy az adrenalin úgyis beüt majd a versenyen.”

Az AJ Foyt Racing változtatásokat eszközölt annak érdekében, hogy a szervó nélküli autó könnyebben vezethető legyen számára a hírhedten hepehupás utcai pályán.

A Detroit GP alatt kívülről észre sem lehetett venni, hogy Kirkwoodnak problémái vannak. Felverekedte magát egészen a második helyig, amikor azonban beütött a krach.

Kiállása után, még hideg abroncsokon nekiment a falnak. Ezután gyengélkedő Dallara-Chevyjével ismét a pit felé vette az irányt, ahonnan már nem is tért vissza a pályára.

A hét folyamán a versenyzőre újabb vizsgálatok várnak Indianapolisban, hogy pontos képet kapjanak a kezét ért károsodásról még a vasárnapi, Road America-i forduló előtt.

Nem ő az egyetlen, akinek az utóbbi időben sérüléssel kell megküzdenie.

A szintén újonc Callum Ilott (Juncos Hollinger Racing) az Indy 500-on történt balesete során szenvedett töréseket a jobb csuklóján. Ő Kirkwooddal ellentétben rögtön elengedte a kormányt, de pechére végül beverte a kezét a cockpitbe.

Emiatt a detroiti futamot csak nézőként követhette.

Arról, hogy autóba ülhet-e a következő futamon szintén az elkövetkezendő napokban döntenek.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Will Power nyert, a Chevy mennybe ment Detroitban

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy