NASCAR: Könyörgött a segítségért, a biztonsági csapat viszont rá se hederített a sérült versenyzőre

NASCAR: Könyörgött a segítségért, a biztonsági csapat viszont rá se hederített a sérült versenyzőreEgy hét leforgása alatt már másodszor került a támadások kereszttüzébe az AMR Safety Team.

Múlt vasárnap, a charlotte-i Coca-Cola 600-on történt balesete után Chris Bueschernek több, mint 5 percen át kellett fejjel lefelé lógnia, mire végre sikerült visszafordítani az autóját.

A versenyző nem sérült meg a bukás során, maga a csigalassan kivitelezett akció viszont már komoly biztonsági aggályokat vetett fel.

Hat nappal később, Gatewayen pedig ezt is sikerült alulmúlni.

A harmadosztályú Truck Series futamának utolsó körében egy háromautós karambol történt.

A legnagyobb ütést Carson Hocevar szenvedte el, akinek keresztbe fordult Chevy Silveradóját pont a vezetői oldalon találta el a nagy tempóval érkezett Tyler Hill.

A becsapódást követően a 19 éves versenyző levette az ablakhálót jelezve, hogy eszméleténél van. A rádión viszont már hallhatóan komoly fájdalmak közepette könyörgött azért, hogy valaki segítsen neki.

A biztonsági csapat emberei azonban először a másik két érintett pilótához mentek, noha ők a rádión közölték, hogy teljesen jól vannak.

A kommunikációs csatorna össze van kötve a versenyirányítással, így annak mindenképpen közölnie kellett az AMR tagjaival, hogy bajok vannak Hocevarral.

Mégis csak utolsóként, közel 1 perccel később sétáltak oda hozzá, akkor sem rohamtempóban.

Összehasonlításként az Indy 500-at megelőző edzésen történt Colton Herta baleset után az egyik orvos már nyolc másodpercen belül a versenyző mellett volt.

Lényeges különbség viszont, hogy az IndyCart egy állandó, összeszokott biztonsági stáb kíséri futamról futamra, míg a NASCAR fordulóin egy, a helyi kórházból és tűzoltóságról verbuvált szakembergárda teljesít szolgálatot.

Ez a tény viszont egyáltalán nem ad felmentést arra, hogy legutolsóként fordítottak csak figyelmet egy nyilvánvalóan fájdalmakkal küzdő pilótára.

Hocevart az eset után hordágyon kellett elvinni a pályáról, majd később kórházba szállították.

Csapata, a Niece Motorsports órákkal később hivatalos közleményben tudatta, hogy a jobb alsó végtagjára irányulnak vizsgálatok.


UPDATE:

>>>>>Specialistára van szüksége a Gatewayen megsérült versenyzőnek