O’Ward direkt nem próbálta megelőzni Ericssont az Indy 500 finisében

O’Ward direkt nem próbálta megelőzni Ericssont az Indy 500 finisében
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA 106. Indianapolis 500 utolsó körében Pato O’Ward látványosan elvette a gázt, lemondva arról, hogy pár utolsó kísérletet tegyen az élen haladó Marcus Ericsson befogására.

Az Arrow McLaren SP versenyője később elárulta, hogy szándékosan nem vállalt be kockázatos manővert, mivel inkább a bajnoki összetettet tartotta szem előtt.

“Teljes egészében helyes döntést hoztam” – nyilatkozta a mexikói az NBC-nek.

“Nem akartam hősködni. Az autónak nem volt olyan tempóelőnye, ami kellett volna, ebben a helyzetben pedig könnyedén baleset lehetett volna a vége. Ez nyilván nem tett volna jót az összetettbeli pozíciónknak. Egyszerűen nem érte meg.”

O’Ward végül második lett, az Indy 500 dupla pontozása révén pedig feljött a bajnoki tabella hetedik helyéről feljött a másodikra.

Nagyon büszke vagyok Pato érettségére, hogy szervezeti szinten megérti a csapatot” – méltatta pilótáját az AMSP elnöke, Taylor Kiel.

“Olyat tett, ami messze túlmutat az életkorán. Azt nézte, mi a jó számunkra hosszabb távon. Tudom, hogy a szíve mélyén padlógázzal nyomta volna, Egy hang viszont azt mondta a fejében, hogy vegyen vissza és fókuszáljon a bajnoki címre. Az én szememben ez óriási dolog. Le a kalappal előtte.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy