IndyCar: Rossi nyerte a piros zászlókkal tarkított második edzést Detroitban

IndyCar: Rossi nyerte a piros zászlókkal tarkított második edzést Detroitban
credit: Penske Entertainment/Chris OwensTovábbra is remek formában teljesít Detroit utcáin Alexander Rossi.

Az Arrow McLaren SP-hez frissen bejelentett, jelenleg viszont még az Andretti Autosportot szolgáló amerikai a pénteki edzést harmadikként zárta, a szombati gyakorláson viszont már nem adta alább az első helynél.

Rossi 1:15.8101-es köre révén bizonyult a leggyorsabbnak, 0.0702 másodpercet adva a mögötte végzett Simon Pagenaud-nak (Meyer Shank Racing).

Az eredménylista harmadik pozíciójában egy Team Penske autó landolt Josef Newgarden jóvoltából, de top 5-ből várhatja még a kvalifikációt az MSR másik fele, Helio Castroneves, valamint a Dale Coyne Racing újonca, David Malukas is.

A 45 perces gyakorlást többször is meg kellett szakítani.

Az első piros zászlót rögtön az elején egy kisebb baleset idézte elő.

Malukas és Kyle Kirkwood összeértek, aminek következtében utóbbi beleállt a gumifalba.

A DCR-es folytatni tudta, az AJ Foyt Racing ifjonca – aki megnyerte a pénteki edzést, majd övé lett az IMSA GTD-pole-ja is – viszont már nem tért vissza a pályára.

Szintén ideiglenes szünetet váltott ki a megforgó, majd lefulladó Will Power (Team Penske), a szintén a páyán megálló Pagenaud és a kipördülő Jimmie Johnson is.

Nem úszott meg egy meleg pillanatot Romain Grosjean sem, miután nagy igyekezetében lesúrolta a falat, neki viszont gond nélkül sikerült tovább mennie.

A legkomolyabb incidenst Dalton Kellett produkálta, aki nagy erővel a falnak csapta az AFR 4-es Dallara-Chevyjét.

Szerencsére a kanadainak nem esett baja.