IndyCar: Newgarden a pole-ban, Grosjean megint autót tört

IndyCar: Newgarden a pole-ban, Grosjean megint autót törtJosef Newgarden kezdheti meg az élről az IndyCar vasárnapi Chevrolet Detroit Grand Prix-jét.

A Team Penske kétszeres bajnoka 1:15.2153 mp alatt teljesített körével zárta az élen az időmérő mindent eldöntő Fast 6 szegmensét.

Sikere pedig egyben azt is jelentette, hogy az idei szezon eddigi hét fordulóján hét különböző pilóta ünnepelhetett pole-t.

Másodikként, 0.1337-es lemaradásban Takuma Sato zárt a Dale Coyne Racing/Rick Ware Racing nagy örömére.

A Meyer Shank Racing fennállása legjobb kvalifikációs eredményét produkálta, hiszen nem csak bejutott mindkét autójuk az utolsó szakaszba, de rögtön ki is bérelték a rajtrács második sorát Helio Castroneves – Simon Pagenaud sorrendben.

Hasonlóképpen remek napot könyvelhettek el Coyne-ék is, lévén Sato mellett az újonc David Malukas is ott tudott lenni a legjobb hatban.

A húszéves amerikai a mclarenes Pato O’Warddal osztozik a harmadik soron.

Nem zárult viszont jól a kvalifikáció Romain Grosjeannak.

Az Andretti Autosport versenyzője a pálya 13-as kanyarjában csapta nagy erővel a falnak a 28-as Dallara-Hondát.

Ezzel hat nap leforgása alatt másodszor szenvedett komoly balesetet.

Szerencsére a múlt vasárnapi Indy 500-hoz hasonlóan ezúttal is megúszta sérülés nélkül, amit viszont az autója már nem mondhat el magáról.

Grosjean betlije közvetlenül a top 12-es szegmens végén történt, tönkretéve többek között két csapattársa, Alexander Rossi és Colton Herta gyors körét, így ők is elbúcsúzhattak a Fast 6-ről szőtt álmaiktól.

Nem tett meg mért kört az AJ Foyt Racingnek vezető Dalton Kellett.

A kanadai még a délelőtti edzésen törte össze munkaeszközét a csapatnak pedig már nem volt ideje arra, hogy pályára alkalmas állapotba hozza.

Az amerikai pilóta végül részt tudott venni az időmérőn, de sérült kézzel vezetve csak a tizenötödikként végzett.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Grosjean a detroiti balesetét sem tudja megmagyarázni


A futam vasárnap, magyar idő szerint 21:00 után kezdődik.