IndyCar: Rossi nem Rosenqvistet váltja, Palou csak nevet a McLaren-pletykákon

IndyCar: Rossi nem Rosenqvistet váltja, Palou csak nevet a McLaren-pletykákon
credit: Penske Entertainment/Chris OwensCsütörtökön jelentették be hivatalosan Alexander Rossi érkezését az Arrow McLaren SP-hez.

Az amerikai versenyző hét szezon után távozik az Andretti Autosporttól, hogy 2023-tól már új fejezetet kezdhessen a papaya-márka színeiben.

A korábbi hírekkel ellentétben viszont Rossi nem Felix Rosenqvist helyét veszi át a 7-es számú Dallara-Chevyben.

„Nagyon egyszerű választás volt” – mondta a gárda elnöke, Taylor Kiel a pénteki, Detroitban tartott sajtótájékoztatón.

„Alex jól illeszkedik a szervezetünkhöz. Rövid ideje ismerem, de kétségem sincs afelől, hogy nagyszerű versenyző és csapattárs, aki tovább emeli az AMSP-t. Próbálunk fejlődni a pályán és azon kívül is, ezért igyekszünk a lehető legnagyobb tehetségeket megszerezni. A célunk az volt, hogy kiegészítjük a teljes szezonos programunkat egy harmadik autóval, azzal pedig, hogy Alexet a fedélzetre hoztuk automatikusan esélyessé is fog válni. [Az új gép] teljes csapatát köré fogjuk építeni, ami nagyon izgalmas számomra. Három nagyszerű lehetőségünk lesz arra, hogy minden héten a győzelemért harcoljunk.”

Azt egyelőre nem tudni, hogy hányas számot fogja viselni Rossi autója.

A 2016-os Indy 500 győztese elárulta, hogy már a 2021-es idény félidejénél tudta, nem él az andrettis szerződésében foglalt opciós joggal 2023-ra.

A McLarennel való tárgyalások viszont csak idén tavasszal kezdtek tisztázódni, mostanra pedig minden akadály elhárult a kontraktus aláírása elől. Emiatt döntöttek úgy, hogy itt az ideje megtenni a bejelentést még annak dacára is, hogy az idei szezonnak bőven több, mint a fele hátravan.

A nagy kérdés viszont továbbra is az, hogy ki lesz Rossi és a már korábban hosszabbított Pato O’Ward csapattársa.

Rosenqvist szerződése év végén lejár, a maradása pedig enyhén szólva sem biztos.

A minap ráadásul Tony Kanaan tett egy érdekes kijelentést, mondván mindenki le fog esni a székről, amikor kiderül a McLaren legújabb szerzeményének kiléte.

A gárda azonban továbbra is csak ködösít, mondván még semmi sincs véglegesen lefixálva.

Az utóbbi napokban számos pletyka szólt arról, hogy a befutó a regnáló bajnok Alex Palou lehet.

A spanyol pilóta azonban csak nevet ezeken a spekulációkon.

„Nagyon boldog vagyok a Chip Ganassi Racingnél, még csak nem is beszélek más csapatokkal.Tényleg hízelgő, hogy mindenhol ott a nevem, de kiváló szerződésben állok a CGR-rel. Attól, hogy mások érdeklődnek irántam, még nem jelenti azt is, hogy én is irántuk.”