HIVATALOS: Alexander Rossi a McLaren új versenyzője!

HIVATALOS: Alexander Rossi a McLaren új versenyzője!
credit: Penske Entertainment/Travis Hinkle
HIVATALOS: Alexander Rossi a McLaren új versenyzője!


Hosszú hetek óta az IndyCar legrosszabbul őrzött titka volt, most pedig végre már hivatalosan is megerősítésre került, hogy Alexander Rossi 2023-tól az Arrow McLaren SP-nél folytatja pályafutását.

„Köszönetet szeretnék mondani az elmúlt, hihetetlen hét évért az Andretti Autosportnak” – idézi a csapat közleménye a 2016-os Indianapolis 500 győztesét, akinek új kontraktusa több évre szól.

„Fantasztikus időszak volt egy elképesztő csapattal, megtisztelő, hogy az Andretti névnek vezethettem. Most viszont elérkezett az idő egy új kihívásra egy olyan csapattal, amely növekedik a sportunkban. Alig várom, hogy én magam is hozzájáruljak az Arrow McLaren SP fejlődéséhez és segítsem őket elérni a csúcsot. Látom az elköteleződésüket egymás, valamint irántam is. Már tűkön ülök, hogy elkezdhessük! Itt az idő számomra, hogy a motorsport egy újabb nagy nevének vezessek: a McLarennek.”

A gárda már korábban megerősítette, hogy Pato O’Ward egészen 2025-ig biztosan marad a gárda kötelékében.

Felix Rosenqvist jövője azonban egyelőre kérdéses, ahogyan azt sem tudni, ki lesz a jövőre már háromautósra bővülő alakulat legújabb pilótája.

„Alex már többszörös futamgyőztes, beleértve az Indy 500-at” – nyilatkozta Zak Brown.

„Osztozik a közös, győzelemről szőtt vágyainkban. Létfontosságú, hogy a megfelelő tehetségeket alkalmazzuk az autóban, valamint azon kívül is, így folyamatosan a harcolhatunk a győzelmekért és a bajnoki címért. Ő olyasvalaki, akin már egy ideje rajta tartjuk a szemünket, izgatottan várjuk, hogy mit fog hozzátenni az Arrow McLaren SP-hez.”