IndyCar: Sérülése miatt Callum Ilott kihagyja a hétvégi versenyt

IndyCar: Sérülése miatt Callum Ilott kihagyja a hétvégi versenyt
credit: Penske Entertainment/Chris Jones
IndyCar: Sérülése miatt Callum Ilott kihagyja a hétvégi versenyt


Nem vehet részt a most vasárnap rendezendő Chevrolet Detroit Grand Prix-n Callum Ilott.

A Juncos Hollinger Racing újonca az Indianapolis 500-on szenvedett balesetet.

A két becsapódással is járt incidens során a brit azonnal elengedte a kormányt, az erőhatások miatt azonban mégis beverte a jobb kezét a cockpitbe.

A későbbi vizsgálatok törést állapítottak meg, így nem kapta meg az IndyCar orvosainak engedélyét arra, hogy elrajtoljon a komoly fizikai igénybevételt jelentő utcai pályán.

Helyét a 77-es Dallara-Chevy volánja mögött Santino Ferrucci veszi át.

A connecticuti ezzel idei harmadik futamát teljesítheti a szériában, ebből a másodikat beugróként.

Márciusban, a Texas Motor Speedwayen Jack Harvey helyét vette át, miután az RLL Racing pilótája bukott az utolsó edzésen és agyrázkódás miatt nem engedték volán mögé ülni.

„Nyilvánvalóan csalódott vagyok, hogy nem versenyezhetek ezen a hétvégén Detroitban” – idézi a JHR sajtóközleménye Ilottot.

„Miután konzultáltam az orvosokkal és specialistákkal itt Indyben, kiderült, hogy a sérülésem komolyabb, mint először hittük. A teljes gyógyulásom a legfontosabb és a versenyzés során esetlegesen történő, további károk már hosszabb távú problémákhoz vezethetnek. Miután ezt megtudtam, elfogadtam az orvosi csapat döntését, miszerint nem hagyják jóvá az indulásom, így több időt szentelhetek a felépülésemre. Nagyon szerettem volna vezetni, de vigyázni akarok magamra és az egészségemre összpontosítani. Beszéltem Ricardóval [Juncos] és Braddel [Hollinger], majd mindannyian ugyanarra a következtetésre jutottunk a csapat érdekeit szem előtt tartva. A hétvégén a csapattal leszek, támogatom Santinót, és minden tőlem telhető segítséget megadok. Sajnálom, hogy nem ülhetek a volán mögé, de tudom, hogy ez a helyes döntés.”