IndyCar: Felcsillant a remény egy nemzetközi versenyre

IndyCar: Felcsillant a remény egy nemzetközi versenyre
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz utóbbi években többször is napvilágra kerültek olyan hírek, amelyek az IndyCar esetleges nemzetközi porondra való visszatéréséről szóltak.

Ezek végül rendre meghiúsultak, a Penske-hatalomátvétel után pedig az addigiaknál is kevesebb esély lett az Észak-Amerikán kívüli fordulókra.

A Kapitány többször is leszögezte, hogy elsősorban a széria belföldi megszilárdítására koncentrál, ezért nem is igazán vannak radarjukon külföldi futamok.

Esetleges, bajnokságon kívüli, úgynevezett bemutatóversenyek lehetőségétől azonban nem zárkóztak el.

A bajnokságban első teljes szezonját teljesítő Juncos Hollinger Racing társtulajdonosa, Ricardo Juncos azonban kezdettől fogva erőteljesen lobbizik azért, hogy hazájába, Argentínába vigye az IndyCart.

A RACER legfrissebb értesülései szerint pedig végre fejlemények is vannak az ügyben.

Az Indianapolis 500 után egy argentín küldöttség tett látogatást az IndyCarnál egy potenciális futam lehetőségét vizsgálva.

Ha az eddig még csak elméleti síkon létező projekt materializálódik, akkor bő ötven év után először látogathat el az amerikai open-wheel az országba.1971-ben az IndyCar ősének számító USAC Championship Car kezdte meg az idényt egy duplafordulóval az Autódromo de Rafaelán.

A szaklap szerette volna az ügyben megszólaltani az IndyCar illetékeseit, de ők nem kívántak nyilatkozni.

Forrásaik révén viszont annyit sikerült megtudniuk, hogy a szóban forgó személyek a jelenleg az FIA által 2-es fokozatúnak jelölt Autódromo Termas de Río Hondót képviselték.

A létesítményben jelenleg sport- és túraautó versenyeket rendeznek, legnagyobb eseménye pedig a MotoGP Argentín Nagydíja.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy