Coke 600: Hamlin a pole-ban, Larson a falban, arattak a Toyoták

Coke 600: Hamlin a pole-ban, Larson a falban, arattak a Toyoták
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaToyota dominanciával zárult a NASCAR Cup Series egyik koronaékszerének számító Coca-Cola 600 kvalifikációja.

A naptár leghosszabb, szám szerint 600 mérföldesre kiírt versenyének első két sorát egyaránt a japán márkát képviselő autók kaparintották meg.

Közülük is a legjobb tempót a Joe Gibbs Racingnek vezető Denny Hamlin produkálta 183.680 mph-val, amivel időben kifejezve 0.003 másodpercet adott a 23XI Racinget szolgáló Kurt Buschnak.

A háromszoros Daytona 500-győztes ezzel idei első, teljes eddigi főkategóriás karrierjét tekintve pedig a harmincnegyedik pole-ját ünnepelhette.

A második sort újabb két JGR-es bérelte ki Christopher Bell és Kyle Busch személyében.

Ötödikként a Hendrick Motorsports 48-as Chevyjének gazdája, William Byron zárt, aki mellől a Team Penske-s Austin Cindric várhatja a rajtot.

A következő toyotást a hetedikként kell keresni, a 23XI másik felének, Bubba Wallace-nak képében.

A márka hatodik pilótája, Martin Truex Jr. azonban kiábrándító napot zárt és csak a tizennegyedik pozíciót tudta elcsípni.

Ketten viszont még csak egy mért körig sem jutottak.

Corey LaJoie (Spire Motorsports) még az edzésen vágódott a falnak defekt miatt, az autóján keletkezett sérülések miatt pedig már nem tudott részt venni a kvalifikáción.

Hasonlóan járt a Hendrick Motorsports sztárja, Kyle Larson is.

A regnáló bajnok megfutotta a gyakorlás leggyorsabb körét, nem sokkal ezután pedig már ő is a falban találta magát.

Az 5-ös Chevyben nem keletkezett túlságosan komoly kár, a javítási munkálatok miatt azonban az időmérőt csak nézőként követhette.

A Coca-Cola 600 magyar idő szerint hétfőn, 0:00-kor kezdődik.