Indy 500: Az orvosok jóváhagyták Herta részvételét

Indy 500: Az orvosok jóváhagyták Herta részvételét
credit: Penske Entertainment/John CoteAz IndyCar hivatalos tájékoztatása értelmében Colton Herta megkapta az orvosok zöld jelzését a 106. Indianapolis 500-on való részvételre.

Mint ismeretes, az Andretti Autosport versenyzője a pénteki edzésen bukott óriásit.

Ezt követően sértetlenül hagyta el járművének roncsait, majd átment a kötelezően elrendelt agyrázkódás-teszten is.

A baleset során azonban kiugró G-értékeket mértek, így az előírások értelmében 24 órával később újabb vizsgálatokon kellett átesnie.

Szerencsére ezeken sem tártak fel problémákat, így a 22 éves pilóta már biztosan ott lehet vasárnap a legendás viadal mezőnyében.

A nagy erejű becsapódás következtében az első számú, 26-os Dallara-Honda használhatatlanná vált, így Andrettiéknek egy másik, eredetileg roadra felkészített autóhoz kellett nyúlniuk.

Mivel ez a gép még egyetlen métert sem tett meg a 2.5 mérföldes oválon, a gárda kérvényezte, hogy egy installációs kör erejéig pályára vihessék a verseny előtt.

Az IndyCar és az IMS azonban ezt megtagadta.

Ez nem épp ideális, de megoldjuk” – nyilatkozta a RACER-nek a csapat műveleti igazgatója, Rob Edwards.

„A srácok biztosra fognak menni, hogy minden a legjobb formában lesz. Sajnálatos helyzet, ugyanakkor a helyettesítő autó pontosan az, amivel megnyertük a GMR Grand Prix-t, úgyhogy ha Coltonnak holnap jó napja lesz, akkor határozottan lesz egy különleges sztorink.”