Herta a balesete után: „Annyi mindenért hálás vagyok!”

Herta a horrorbukása után: “Annyi mindenért hálás vagyok!”
Herta a horrorbukása után: “Annyi mindenért hálás vagyok!”


Borzalmas balesetet úszott meg a 106. Indy 500 utolsó edzésén Colton Herta.

Az Andretti Autosport ifjonca az IMS 2.5 mérföldes ováljának 1-es kanyarjában vágódott a falnak, ennek hatására a levegőbe emelkedett, majd fejjel lefé belecsapódott az aszfaltba.

A bukást követően az IndyCar biztonsági csapatának tagjai 8 másodperc alatt a helyszínen voltak, hogy kiszabadítsák a pórul járt pilótát.

Csodával határos módon Herta ép bőrrel megúszta a bukást.

Megmenekülésében számos faktor szerepet játszott a rendkívül biztonságos autótól kezdve az AMR Safety Team beavatkozásán keresztül egészen a puszta szerencséig.

„Annyira gyorsan történt” – nyilatkozta az incidens után a 22 éves tehetség.

„Egy kicsit nagyobb tempóval fordultam rá a kanyarra, mint kellett volna. Jól vagyok, már most visszamennék a pályára is, de sajnos az autó teljesen tropa lett. Lenyűgöző volt az AMR Safety Team reakciója. Körülbelül 60-70 G-s volt a becsapódás, elképesztő, hogy ennek ellenére itt állhatok komolyabb sérülések nélkül. A biztonsági csapat nagyon gyorsan visszafordította az autót. A legszörnyűbb érzés egy versenyző számára, ha fejjel lefelé lóg. A baleset miatt eleve felmegy az ember vérnyomása, fejjel lefelé pedig ez csak még rosszabb érzés. Annyi mindenért hálás vagyok! Szerintem az aeroscreen nagy szerepet játszott abban, hogy megúsztam, ahogyan az autó oldalának erőssége is. Hatalmas ütést éreztem oldalirányból. Még egyszer köszönöm a biztonsági csapatnak, hogy ilyen gyorsan megfordítottak.”