Grosjean fakanálra akarta cserélni a versenyzői karrierjét, de elutasították

Grosjean fakanálra akarta cserélni a versenyzői karrierjét, de elutasították
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiRomain Grosjean imádja a konyhaművészetet, méghozá olyannyira, hogy még saját szakácskönyvet is kiadott.

Tizenkét évvel ezelőtt pedig mannak a lehetősége is fennállt, hogy búcsút mond az autóversenyzésnek és inkább beáll a tűzhely mögé.

Grosjean 2009-ben, Valenciában debütált a Formula-1 mezőnyében, mint a crashgate miatt távozó Nelson Piquet Jr. utódja a Renault-nál.

Az eredményeket azonban nem hozta, így a csapat a szezont követően megvált tőle és esélye sem volt arra, hogy valahol máshol új F1-es szerződést hozzon össze 2010-re.

Ekkor gondolt egyet és úgy döntött, hivatásos szakácsnak áll.

Jelentkezett is egy tanfolyamra, ahol azonban rögtön elutasították az akkor 24 éves franciát.

“Részt akartam venni egy szakácsképzésen 2010 elején, de nem fogadták el a jelentkezésem, mert azt mondták, már túl öreg vagyok” – mesélte Grosjean a 106. Indy 500 előtti sajtótájékoztatón.

“Ők nem akartak engem, úgyhogy rendben van, visszamentem versenyezni. Végül jól sült el a dolog.”Grosjean végül még ugyanebben az évben visszatért a GP2-be, ahol megszerezte a bajnoki címet, majd 2011-től kereken tíz teljes szezont töltött el az F1-ben, jelenleg pedig már az IndyCarban rója a köröket.

A szakácsművészet viszont továbbra is a nagy szerelme maradt.

Otthon egészen a pandémiáig övé volt a konyha, a karantén alatt azonban fordult a kocka és a mindaddig nem sűrűn főzőcskéző felesége kezében landolt a fakanál.

“A COVID alatt elindítottam a saját esport-csapatomat és egyéb vállalkozásokba is belekezdtem, ezért hirtelen nagyon elfoglalt lettem. Marion ekkor kezdett el főzni és igazán megszerette, élvezi, úgyhogy ma már ő van a legtöbbet a konyhában.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy