Roger Penske: Remélem az édesapám büszke rám

Roger Penske: Remélem az édesapám büszke rám
credit: Penske Entertainment/Chris OwensRoger Penske 2019 novemberében vásárolta fel az IndyCart és az Indianapolis Motor Speedwayt a Hulman családtól.

Ennek révén karnyújtásnyira került attól, hogy átélje élete legnagyobb álmát és immár a létesítmény első embereként adja ki a motorok felszólítására vonatkozó parancsot az Indy 500 mezőnyének telt ház előtt.

A COVID azonban mindent felülírt.

A járvány miatt a versenyt fennállása során először kellett elhalasztani a tradicionális május végi időpontról egészen augusztusig. Ennél is nagyobb tőrdöfés volt viszont, hogy a teljes programot zárt kapuk mögött voltak kénytelenek lebonyolítani.

Az átütemezett naptár és az ebből fakadó bevételkiesés miatt Penske-nek több, mint 30 millió dollárt kellett költenie saját forrásaiból az IMS és a széria megfelelő működtetésére, de ezen egyáltalán nem rágódik.

„Volt egy üzleti tervünk [2020-ra], aminek értelmében bő 200.000 fizető nézőre számítottunk” – nyilatkozta a Kapitány az AP-nek.

„Én viszont olyan vagyok, aki előre tekint, nem pedig hátra. Most is ugyanígy csinálnám, mert a végtelenségig elkötelezett vagyok.”

Tavaly már ismét a megszokott időszakban rendezték meg az 500-at, a nézőszámot azonban még mindig csak a kapacitás 40%-ában határozhatták meg.

Most vasárnap viszont eljön a várva várt pillanat és Penske – immár a kormányrúdnál állva – végre átélheti a hamisítatlan Indy-fílinget közel 300.000 rajongó üdvrivalgása közepette.

Roger hihetetlenül tud összpontosítani a részletekre és a feladatok kivitelezésére” – méltatta főnökét az IMS elnöke, Doug Boles.

„Ő egy elképesztő vezető volt az ilyen leírhatatlanul nehéz időkben is, amit még csak nem is sejthetett akkor, amikor felvásárolta a speedwayt. Sosem panaszkodott. Azt az időszakot, amikor be volt zárva a pálya arra használta fel, hogy megpróbálja még jobbá tenni és mindenkinek erőt adjon, mert ő már csak egy ilyen energikus vezető.”

„Úgy tekint a pályára, mint egy kincsre és mindent megtesz azért, hogy megvédje” – mondta Penske-t a négyszeres IndyCar-bajnok, egyben háromszoros Indy 500 győztes Dario Franchitti

A Team Penske ikonja, a viadalt négyszer is megnyert Rick Mears szintén csak dicsérni tudta.

„Nagyon izgatott vagyok miatta, mivel tudom mennyire szereti ezt a helyet és mindig is a szívén fogja viselni azt, hogy mi a legjobb neki. Miután megvette az IMS-t mindenki őt sajnálta, hogy a pandémia miatt nem lehettek jelen rajongók. Roger viszont csak előre néz és akkor is arra gondolt ‘Ez egy újabb évet adott nekem arra, hogy a pálya még inkább készen álljon’. Amikor a tömeg a mostani versenyen végre beözönlik a pályára az nagyszerű pillanata lesz egy nagyon sikeres életműnek.”

Penske alig várja már ezt a pillanatot:

„Remélem az édesapám lenéz rám és büszkén azt mondja: ‘Fiam, nagyszerű munkát végeztél’.”