Kyle Busch mindenképpen indulni akar az Indy 500-on

Kyle Busch mindenképpen indulni akar az Indy 500-on
credit: Sean Gardner/Getty/NASCAR MediaAz eddigieknél is nagyobb figyelemmel követi a NASCAR világa az Indianapolis 500 eseményeit köszönhetően Jimmie Johnson debütálásának.

A hétszeres Cup-bajnok remekül szerepelt az edzéseken, a kvalifikáción pedig bejutott a top 12-es szegmensbe. Egy hibát – majd ezt követően a Május Hónap eddigi legnagyobb mentését – bemutatva azonban le kellett mondania a pole-ról szőtt álmairól.

A Chip Ganassi Racinget szolgáló Johnson végül a tizenkettedik pozícióból várhatja első rajtját a legendás versenyen, eddigi teljesítményét látva pedig máris esélyesként emlegetik.

Ennek kapcsán Kyle Busch ismét leszögezte, hogy még mindig ott van az ő bakancslistáján is az Indy 500.

A Cup 2015-ös és 2019-es legjobbja sosem rejtette véka alá, hogy mindenképpen ki szeretné próbálni magát a nagy múltú viadalon.

Testvérével, Kurttel ellentétben – aki 2014-ben a hatodik helyen ért célba a versenyen, ezzel pedig annak legjobb újonca is lett – azonban még várnia kell arra, hogy ott legyen az ikonikus futamon.

Busch számára az utóbbi években több Indy 500-as opció is felmerült, de végül ezek mind kútba estek szponzorációs és/vagy partneri érdekkülönbségek (pl. a NASCAR-ban a Toyotának vezet, amely hallani sem akar arról, hogy az IndyCar-mezőny felét motorokkal ellátó, rivális Hondával versenyezzen).

Emellett a Cupban őt versenyeztető csapat tulajdonosa sem támogatta open-wheeles törekvéseit.A Las Vegas-i pilóta 2019 végén viszont hosszabbított a JGR-rel, az új kontraktusban pedig már belefoglalták, hogy – amennyiben nem ütközik a NASCAR-os kötelezettségeivel – bármilyen más bajnokságban elindulhat.

Ennek köszönhetően rögtön részt is vett a 2020-as Daytona 24-en, tavaly novemberben pedig kipróbálta magát a Nitro Rallycrossban is.

„Többször is közel voltam hozzá, 2017-ben pedig már minden összeállt, szóbeli megállapodást is kötöttem egy IndyCar-csapattal az Indy 500 kapcsán, a főnököm azonban nem hagyta jóvá” – nyilatkozta Busch a vasárnapi Coca-Cola 600-at megelőző sajtótájékoztatón.

„Azóta viszont a dolgok sokat változtak, nem is törtem magam egyáltalán egy újabb lehetőségért. Ennek ellenére az Indy 500 továbbra is a radaromon van. Karrierem során legalább egyszer mindenképp versenyezni akarok ott.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy