NASCAR: A Next Gen miatt vonulhat vissza Truex Jr.?

NASCAR: A Next Gen miatt vonulhat vissza Truex Jr.?
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaHa átmenetileg is, de fellélegezhetnek a Joe Gibbs Racing Cup-versenyzői.

A csapat tulajdonosa, azaz Joe Gibbs ugyanis a Charlotte Observernek elárulta, hogy a tervek szerint unokája, egyben pilótája, Ty Gibbs 2023-ban is marad még az Xfinity Seriesben.

Ez azt jelenti, hogy Denny Hamlinnek, Martin Truex Jr.-nak és Christopher Bellnek egyelőre nem kell tartania attól, hogy jövőre ülés nélkül maradnak. A kétszeres bajnok Kyle Busch sorsa azonban továbbra is kérdéses, mivel még mindig nem sikerült megtalálni jelenlegi főszponzorának, az év végén kiszálló Mars Inc.-nek utódját.

Azt is csiripelik ugyanakkor a madarak, hogy Gibbsék tárgyalásban állnak egy világcéggel, de még semmi sem dőlt el.

Ugyanakkor biztató lehet Busch számára, hogy a Toyota maximálisan kiáll mögötte.

A jövőt illetően azonban még így is túl sok a „ha” és maguk a versenyzők sem tudják, mi lesz velük 2023 után.

„Fogalmunk sincs róla” – szögezte le Dale Earnhardt Jr. podcastjének vendégeként Hamlin.

„Rengeteg a kérdőjel a Gibbsnél arról, hogy ki hol köt ki. Tényleg nem tudom. Bárcsak ellenkezőleg lenne, mert akkor én is tudnék tervezni.”

Felmerült a kérdés, hogy adott esetben átigazolna-e saját alakulatához, a Michael Jordannel közösen alapított 23XI Racinghez.

„Szívesen megtenném. Ha viszont a FedEx hosszíbbít a JGR-rel, akkor onnan vonulhatok vissza. Rendkívül különleges dolog, hogy egy szponzor ilyen sokáig marad a sportban és ennyi ideje támogatnak engem. Semmiképpen sem fordítanék nekik hátat. Ha viszont másként alakul, akkor nekem is át kell értékelnem mindent.”

Merőben új helyzetet teremthet viszont, hogy a gárda egyik veteránja a hírek szerint fontolgajta a visszavonulását.

Truex Jr. ugyanis képtelen megbarátkozni az idén debütál Next Gen autóval, nem tudja megfelelően adaptálni a saját vezetési stílusához, aminek révén az eredmények sem az elvárásai szerint alakulnak. Emiatt egyre kevésbé lelkes a pályán, mondhatni kezd belefáradni.

„Martin nem biztos abban, hogy akarja-e folytatni, jól érzi-e magát a versenypályán az új autóval, vagy sem” – erősítette meg Dale Jr.

„Nem tudom, meghozta-e már a döntését, ahogyan abban sem vagyok biztos, hogy egyáltalán élvezi-e még amit csinál.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Közellenség lesz? Aggódnak a szókimondó Hamlin miatt a NASCAR befolyásos emberei