NASCAR: Világhírű, külföldi versenyzőknek indít harmadik autót a Trackhouse Racing

NASCAR: Világhírű, külföldi versenyzőknek indít harmadik autót a Trackhouse Racing
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaA Trackhouse Racing hivatalosan bejelentette a PROJECT91-et.

A program célja, hogy lehetőséget biztosítson nemzetközi – főként az F1-ből, az IndyCarból és a sportautózásból ismert – versenyzőknek a NASCAR Cup Seriesben való bemutatkozásra.

„A PROJECT91 célja, hogy metszéspontot képezzen a NASCAR és a globális motorsport között” – idézi a csapat hivatalos sajtóközleménye a társtulajdonos Justin Markst.

„Őszintén hisszük, hogy a Next Gen jó lehetőséget kínál arra, hogy a NASCAR nemzetközi porondra lépjen. A technológiája lehetővé teszi, hogy más szakágak világszínvonalú pilótái rögtön a legmagasabb kategóriában versenyezzenek anélkül, hogy olyan tanulási görbét kellene bejárniuk, mint amit az előző generációs gép igényelt. A programot a Trackhouse azért hozta létre, hogy ajtót nyisson a világviszonylatban ismert bajnokoknak, miközben mi magunk is nemzetközileg ismert márkává válhatunk.”

A Marks és a Grammy-díjas rapper/producer Pitbull, azaz „Mr. Worldwide” tulajdonában lévő csapat tudhatja soraiban a Cup jelenlegi egyetlen, külföldi versenyzőjét a mexikói Daniel Suarez személyében.

A Trackhouse Racing tavaly vásárolta fel a NASCAR-ból kivonult Chip Ganassi Racinget, aminek révén idén már két autót is indítanak teljes szezonban.

A CGR-től átvett Ross Chastainnek köszönhetően pedig már kétszer is győzelmet ünnepelhettek.

A PROJEKT91 keretein belül egy extra Chevrolet Camaro ZL1-et kívánnak indítani.A stílszerűen 91-es számot viselő gépet a szezon hátralévő részében minimum egy futamra nevezik, amelynek versenyzőjét napokon belül hozzák nyilvánosságra.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy