Indy 500: Dixon ott ünnepli a sikereit, ahol szó szerint fegyvert fogtak a fejéhez

Indy 500: Dixon ott ünnepli a sikereit, ahol szó szerint fegyvert fogtak a fejéhez
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiAz elmúlt években egyfajta tradícióvá vált Scott Dixon számára, hogy az átütő eredményeinek megünneplésére felkeres egy Taco Bell gyorséttermet.

Családjával és barátaival együtt ide tért be a 2020-as, hatodik IndyCar bajnoki címe után, majd egy évvel később szintén itt kötött ki az Indy 500-as rajtelsőségét követően.

Nem volt ez másként az elmúlt vasárnap sem, amikor is újfent ő lett a legendás verseny kvalifikációjának legjobbja.

Ezúttal ráadásul minden idők legjobb pole-pozíciót érő négykörös átlagát pordukálta.

Ennek révén karrierje során immár ötödször kezdheti meg az élről az embert próbáló viadalt, az örökranglistán pedig már csak eggyel marad el a rekorder Rick Mearstől.

„Ezúttal a város északi részén lévő étteremhez mentünk, ami közelebb van az otthonomhoz” – nyilatkozta Dixon az NBC-nek.

„A másik, ahol Dario Franchittivel ránk támadtak már pár éve bezárt.”

A Chip Ganassi Racing sztárja mindig is rajongott a Taco Bellért, az ominózus 2017-es incidens után pedig már dacból is ragaszkodik hozzá.

Mint ismeretes, az öt évvel ezelőtti Dixon a feleségével, Emmával, valamint Franchittivel látogatott a pályától kb. fél mérföldre állt étteremhez, amikor amikor két felfegyverzett fiatal váratlanul rájuk rontott és arra kényszerített őket, hogy azonnal adják át az értékeiket.

Az új-zélandi a pályán hagyta a saját tárcáját, ezért a feleségéét adta oda, amit követően az elkövetők futva elmenekültek.

A szintén a Chip Ganassi Racingnek vezető Tony Kanaan a FOX-nak akkor elmondta, hogy Dixonék egy kis harapnivalóért ugrottak át néhány versenyző – beleértve magát a brazilt – számára.

“Miközben leadták a rendelésüket a lehúzott ablakon keresztül, két srác fegyverrel közelített feléjük, majd pisztolyt fogtak Dixon fejéhez és arra kérték, hogy adja át a pénztárcáját és a telefonját” – nyilatkozta Kanaan.

“Eredetileg én is velük tartottam volna. Brazilként nem lett volna szokatlan számomra ez az élmény, de azt nem gondoltam volna, hogy ilyesmi itt is megtörténhet.”

A rablókat – egy 14 és egy 15 éves fiút – a rendőrség még az éjszaka folyamán letartóztatta.