Indy 500: „Van valakinek tiszta alsónadrágja?” -370 km/h felett mentett óriásit Jimmie Johnson

Indy 500: “Van valakinek tiszta alsónadrágja?” -370 km/h felett mentett óriásit Jimmie Johnson
Indy 500: “Van valakinek tiszta alsónadrágja?” -370 km/h felett mentett óriásit Jimmie JohnsonMeleg pillanatokat élt át Jimmie Johnson a 106. Indy 500 kvalifikációjának második napján.

A Chip Ganassi Racing oválpályás újonca szombaton sikeresen beverekedte magát a top 12-es szakaszba, az edzéseken mutatott tempóját tekintve pedig minden esélye megvolt arra, hogy ott legyen a pole-ról döntő Fast 6-ben is.

Négykörös kísérletének rögtön a legelején azonban a 48-as Dallara-Honda 370 km/h feletti sebességnél megbokrosodott alatta és csak a gyors reflexein múlt, hogy nem vágódott nagy erővel a falba.

„Van valakinek tiszta alsónadrágja, amit most felvehetnék?” – poénkodott a hétszeres NASCAR Cup bajnok az incidens után.

„Nem tudod, hogy milyen a tapadás a kanyarban egészen addig, amíg rá nem fordulsz. A pálya állapota ráadásul még más is volt a reggeli edzésen, tehát teljesen eltérően kellett [a kvalifikáción] hozzáállnunk az egészhez. Ugyanakkor határozottan próbálkoztunk és eldöntöttük, mindent beleadunk. A pálya azon részén már túl szélesre vettem és onnantól csak arra koncentráltam, hogy ne végezzem a kerítésben. A fényviszonyok és a hőmérséklet is változott, igyekeztem a körülményekhez igazodni és megtalálni az autó egyensúlyát. A többi srác annyira jó abban, amit csinál még ilyen trükkös viszonyok közepette is. Nekem viszont több tapasztalatot kell szereznem.”

Hibája következtében csak a tizenkettedik rajthelyet szerezte meg, de legalább épségben bevitte az autóját.

A május 29-én rendezendő verseny pole-ját Scott Dixon szerezte meg, méghozzá valódi űridővel.

Erről bővebben ebben a cikkben olvashatsz:

>>>>>Sebességrekordot döntve szerezte meg ötödik Indy 500 pole-ját Scott Dixon