Indy 500: Jimmie Johnson lányait megrémítette a sebesség

Indy 500: Jimmie Johnson lányait megrémítette a sebesség
credit: Penske Entertainment/John CoteHosszas vívódás után döntött úgy Jimmie Johnson, hogy idén már bevállalja az IndyCar oválpályás versenyeit is.

Nem bánta meg, lévén első, csak „balra kanyarodó” bevetését márciusban, a Texas Motor Speedwayen rögtön a hatodik helyen fejezte be.

A 46 éves veterán az Indianapolis 500 felé vezető úton is elkapta a fonalat.

Az edzéseken rendre jól szerepelt, a kvalifikáció szombati napját pedig a hatodik pozícióban fejezte be, aminek révén tovább is jutott a vasárnapi, top 12-es szegmensbe.

„Az első, igazán érzelmes pillanatot akkor éltem át, amikor elindultam a legelső körömre” – nyilatkozta Johnson az időmérő utáni sajtótájékoztatón.

„Ráláttam az NBC kommentátori fülkéjére, ahol tavaly még én magam is ültem. Tudatában lenni annak, hogy mi minden történt az elmúlt tizenkét hónapban és most már én is versenyautóban ülök [az IMS oválján], na ez egy igazán erőteljes érzés volt. Aztán ott volt a hivatalos fotózás a Brickyardon a családommal. Szerintem a sebesség megrémítette a gyerekeimet! Ahogyan rám néztek, ott volt a félelem a szemükben.. A lányok már rengeteg versenyen voltak kint, de még sosem láttam ilyennek őket.”

A Chip Ganassi Racing kollektíve jó napot zárt, hiszen mind az öt pilótájuk beverekedte magát az időmérő vasárnapi szakaszába meccsben maradva a rajtelsőségért.

A gárda legjobbját Alex Palou hozta a negyedik hellyel, míg Tony Kanaan az ötödik, Marcus Ericsson a nyolcadik lett. Meglepetésre a leggyengébben Scott Dixon szerepelt, akinek átlaga csak a tizedik pozícióra lett elegendő.

Johnson tehát pont a CGR-buborék közepén landolt.

Ő azonban nem akar rágörcsölni a folytatásra.

„Ahelyett, hogy csak a munka oldaláról közelíteném meg a dolgot, szeretném ki is élvezni. Hagyom az elmémet lazulni, megélni az összes pillanatot, ami nem volt jellemző a Cup-karrieremre. Ott végig csak a feladatra koncentráltam és nem szántam időt arra, hogy meg is éljem a dolgokat. Úgy érzem, jól csinálom, a mai nap pedig túlszárnyalt minden várakozást. Nem csak a pályán nyújtott teljesítményre gondolok, hanem a rajongók támogatására, a pitlane-t uraló energiákra és minden másra. Tudom, hogy mindez semmi ahhoz képest, amit vasárnap, vagy jövő héten fogunk tapasztalni. Egyelőre azonban csak ezt a pillanatot akarom maximálisan élvezni.”


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>VeeKay 376 km/h-s átlaggal az élen, Grosjean is mehet a pole-ért