Indy 500: Sato az élen, Grosjean többször is a frászt hozta csapatára

Indy 500: Sato továbbra is az élen, Grosjean négyszer is a frászt hozta csapatára
credit: Penske Entertainment/Walt KuhnEgy teljes napot felölelő esőszünet után csütörtökön folytatódott a 106. Indianapolis 500 edzéssorozata.

A keddi, első felvonáshoz hasonlóan újfent Takuma Sato és Scott Dixon zárt a tabella tetején.

A kétszeres győztes japán 227.519 mph-t sajtolt ki a Dale Coyne Racing 51-es Dallara-Hondájából, míg a Chip Ganassi Racing színeiben 2008-ban diadalmaskodott új-zélandi egyéni csúcstempója 227.335 mph lett.

Harmadikként egy újabb DCR-es, név szerint David Malukas zárt 226.869 mph-val. Ennek révén a fiatal amerikai egyben a nap legjobb újonca is lett.

Top 5-ös sebességet hozott még az Ed Carpenter Racingnek vezető JR Hildebrand, valamint a CGR debütánsa, Jimmie Johnson is.

Utóbbi hétszeres NASCAR Cup bajnok a legszorgalmasabb versenyzőnek is bizonyult, miután ő száguldott végig a legtöbbször – szám szerint 153-szor – a 2.5 mérföldes oválon.

A szélárnyék nélküli körök listáját Will Power (Team Penske) uralta 224.325 mph-val az egyaránt az ECR-t szolgáló Rinus VeeKay (224.047 mph) és Ed Carpenter (223.858 mph) előtt.A hatórás gyakorlás során baleset nem történt, rázósabb pillanatokra viszont akadt példa.

Ezek közül is élen járt Romain Grosjean.

Az Andretti Autosport oválos újonca több alkalommal is hajszálnyira volt attól, hogy szorosabb kapcsolatot létesítsen a fallal.

Utolsó flörtjét a SAFER-rel 20 perccel a leintés előtt ejtette meg, amit követően csapata rögtön kihívta a pitbe és innentől fogva már nem is tértek vissza a pályára.

A program a pénteki Fast Friday-jel folytatódik, amelyen már kvalifikációs beállításokkal köröz a mezőny.