Indy 500: Folytatódnak az átverések, Herta a legújabb áldozat

Indy 500: Folytatódnak az átverések, Herta a legújabb áldozat
credit: Penske Entertainment/James BlackNincs Indianapolis 500 anélkül, hogy a versenyzők ne próbálnának meg válogatott módszerekkel borsot törni egymás orra alá.

Az idei első áldozat Conor Daly lett, akinek imádott felfújható medencéjét rögtön az első edzésnapon telepakolták az extra vízfelvevő képességekkel bíró Orbeez-golyókkal.

Az elkövető kiléte még mindig rejtély.

Daly gyanúsítottjainak listáján Josef Newgarden, Callum Ilott, Tony Kanaan, Colton Herta, Kyle Kirkwood és Scott McLaughlin neve szerepel, akik természetesen mind vehemensen tagadják, hogy közük lett volna a dologhoz.

Egyes pletykák viszont már arról szólnak, hogy az Ed Carpenter Racing pilótája saját maga ellen hajtott végre „támadást”, hogy így kerülje el a tényleges megviccelését.

A medence-gate tehát továbbra is nyitott, alig másfél nappal később pedig máris újabb versenyzőt tréfáltak meg.

Még délelőtt, az Indianapolis Motor Speedway médiaközpontjából kifelé jövet Herta azzal szembesült, hogy valaki oldalára fordította golfkocsiját.

Az Andretti Autosport ifjonca két csapattársát, Alexander Rossit és Romain Grosjeant nevezte meg potenciális főkolomposként.

„Ez nagyon gyenge” – kommentálta az esetet a bosszúszomjas pilóta.

„Az összes olaj kifolyt belőle. Arra gondoltam ,hogy felgyújtom az egészet, aztán kifizettetek velük egy újat…. De nem, ennél sokkal jobb válaszom van számukra. Vissza fogják kapni, keményebben!”

2020-ban egyébként pont Herta volt az, aki Dalyvel közösen megszivatta Rossit.

Az egyik este odalopóztak a 2016-os Indy 500 győztesének golfkocsijához, leszerelték a kerekeket, a helyükre pedig téglákat tettek.

Talán most jött el az idő Rossi számára a visszavágásra, amiben Grosjean is segédkezett?