NASCAR: Hamlinék nemcsak elbukták a fellebbezést, de még súlyosbították is a büntetésüket

NASCAR: Hamlinék nem csak elbukták a fellebbezést, de még súlyosbították is a büntetésüketA Nemzeti Motorsport Fellebbviteli Testület szerdán érvényben hagyta a Joe Gibbs Racing 11-es számú Toyotájára kiszabott büntetést.

Ennek értelmében a Denny Hamlin által vezetett autó crew chiefjének, Chris Gabehartnak, valamint a kerékcserével megbízott Blake Houstonnak le kell töltenie a négyfutamos felfüggesztését.

Változás viszont, hogy a most hétvégi, bajnokságon kívüli All-Star futamon még részt vehetnek, a büntetés csak az ezt követő versenyeken lép életbe.

Ez kvázi súlyosbításnak számít, lévén így Hamlin plusz egy pontozásos futamon kénytelen nélkülözni fontos szakembereket.

Ha ugyanis nem adják be a fellebbezést, akkor a négy szankcionált versenybe a pénzdíjas texasi viadal is beszámított volna.

A gárdát azt követően meszelte el a NASCAR, hogy a doveri forduló egyik pitkiállása után leesett az autó bal-első kereke.

Az ilyen eseteket a szervezet rendkívül komolyan veszi, mivel potenciálisan életveszélyes körülményeket teremthet.

Csavar a sztoriban, hogy Houston ártatlanul bűnhődhet, lévén a JGR új pitkoreográfiája miatt valójában nem is ő dolgozott a kérdéses keréken.

A szabályok értelmében viszont mégis őrá szabták ki a szankciót, mivel az előzetesen leadott nevezési listán még az ő neve szerepelt a problémás kerék mellett.

Erről a visszásságról ebben a cikkben lehet bővebben olvasni:

Ártatlan embert büntet a NASCAR – És ez így szabályos