Indy 500: „Valaki ezért fizetni fog” – Csúnyán megtréfálták Conor Dalyt

Indy 500: “Valaki ezért fizetni fog” – Csúnyán megtréfálták Conor Dalyt
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleA szokásainak megfelelően Conor Daly a komplett májust az Indianapolis Motor Speedwayen tölti.

Annak érdekében, hogy még otthonosabbá tegye a helyet, elhelyezett egy felfújható medencét is közvetlenül a motorhome-ja mellett.

Ennek főszereplésével számos videót és fotót osztott meg a közösségi médiában, hatalmas sikert aratva.

Az Indy 500 keddi, első edzésnapján azonban az Ed Carpenter Racing pilótája azzal szembesült, hogy valaki teljesen „beszennyezte” imádott medencéjét.

„Múlt éjjel olyan este 11 körül mentem aludni, nem sokkal később pedig zajt hallottam odakintről” – mesélte Daly az IndyCar Radiónak.

„Rögtön arra gondoltam, hogy ‘na ne’! A medencében, mondjuk úgy találtam némi ‘törmeléket’. Semmi víz nem maradt benne, csak a ‘törmelék’.”

A 30 éves pilóta hajtóvadászot indított az elkövető ellen.

„Sok kígyó van ám a paddockban! Nem tudom, hogy Colton [Herta] áll-e mögötte… Múlt éjjel Rossival voltam, tehát ő kizárva, aztán pedig Hinch-csel is bandáztam, úgyhogy ő sem lehetett. Talán egy új kígyó van a fűben? Valaki más próbál meg hősködni? Én – állítólag – soha, senkinek nem okoztam ilyen kárt. Nem tudom használni a medencémet, legalábbis egy ideig biztosan nem. Valakinek fizetnie kell!”

Mint később kiderült, a szóban forgó törmelék megszámlálhatatlan mennyiségű színes golyót – egészen pontosan az extrém vízfelvevő képességéről híres Orbeezt – takart.

Az Indy 500 programja során már igazi tradíciónak számít, hogy a versenyzők válogatott átverésekkel vegzálják egymást.

A 2022-es év első áldozata pedig Daly lett.