„Károkozó magatartást tanúsított” – Kurt Busch felesége beadta a válókeresetet

“Károkozó magatartást tanúsított” – Kurt Busch felesége beadta a válókeresetet
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaNem sokáig ünnepelhette felhőtlenül kansasi győzelmét Kurt Busch.

A TMZ ugyanis kedden vezércikkben tárta nyilvánosság elé, hogy a 23XI Racing versenyzőjének felesége, Ashley Van Metre a múlt hét folyamán beadta a válókeresetet.

A bulvárlap birtokába jutott dokumentumok szerint a profi lovaspóló-játékos azzal érvelt, hogy férje károkozó magatartást tanúsított. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mit értett ez alatt.

A nő szerint kapcsolatuk az elmúlt hónapokban romlott meg. Méghozá olyannyira, hogy Busch a közös bankszámláikhoz való hozzáférését is letiltotta.

Továbbá azt is külön kiemelte, hogy kötöttek házassági szerződést.

Néhány órával a hír napvilágra kerülése után Busch kiadott egy rövid sajtóközleményt.

„Összetört szívvel erősítem meg, hogy feleségemmel, Ashleyvel jelenleg a házasságunk felbontásán dolgozunk. A válás egy személyes ügy, remélem mindenki tiszteletben tartja a magánéletünket.”

Busch és Van Metre 2015-ben kezdett el randevúzni közvetlen azután, hogy lezárult a 2004-es NASCAR Cup bajnok bírósági ügye volt barátnőjével, Patricia Driscollal.

A katonai és magas politikai körökben egyaránt jártas nő azal vádolta a férift, hogy fizikálisan bántalmazta.

Emellett állította, hogy Busch mentális problémákkal és alkoholizmussal küzd, mindez pedig odáig vezetett, hogy ön- és közveszélyessé vált.

Az ügy villámgyorsan elképesztően bizarr üzemmódba kapcsolt.

Kurt eskü alatt vallotta, hogy Patricia az amerikai kormány magasan képzett bérgyilkosa, aki a világ számos pontján teljesített küldetéseket kiemelt célpontok – pl. drogbárók – ellen, de ott volt például Szaddám Huszein 2003-as elfogásánál is.

Az ügyészség végül nem emelt vádat, mivel úgy ítélték meg, hogy nincs meg az ehhez szükséges, megfelelő bizonyíték.

A sztori pikantériája, hogy végül pont Driscoll lett az, akit egy év és egy nap börtönbüntetésre ítéltek az általa vezetett, veterán katonák támogatására létrehozott alapítvány pénzének elsikkasztása miatt.

A döntés ellen fellebbezést nyújtott be és hamarosan újratárgyalhatják az ügyét.

Busch eközben – egészen pontosan 2016 végén – feleségül vette a milliárdos ingatlanvállalkozó családból származó Van Metrét, aki még az angol királyi családdal is szoros kapcsolatot ápol.

A tündérmeséjük azonban most véget ért.

Ashley egyébként Busch második felesége.

Első nejével, Eva Bryannel a 2005-ös F1-es Magyar Nagydíjon jegyezték el egymást, öt évvel később viszont végleg elváltak az útjaik.