NASCAR: Bubba Wallace pitcsapata már paródiának is kínos lenne

NASCAR: Bubba Wallace pitcsapata már paródiának is kínos lenne
credit: James Gilbert/Getty/NASCAR MediaHatalmas sikert könyvelhetett el vasárnap Kansasben a 23XI Racing.

Kurt Busch révén a csapat fennállása második – egyben idei első – győzelmét ünnepelhette, míg a gárda másik pilótája, Bubba Wallace a tizedikként ért célba.

A 28 éves alabamai tempóját tekintve még előrébb végezhetett volna, ha nem kap kétszer is büntetést a pitcsapata hibája miatt.

A második hátrasorolása – amit egy elguruló kerék miatt róttak ki rá – ráadásul pontosan akkor történt, amikor már sikerült beverekednie magát a legjobb öt közé.

„Viccek vagyunk” – mondta a fiaskó után Wallace, amire crew chiefje, Bootie Barker csak ennyi reagált:

„Minden okod megvan arra, hogy mérges legyél.”

Nem ez volt az első futam, amelynek során a kiállások alkalmával bukott el egy potenciális jó eredményt.

Az eddigi tizenhárom versenyen Wallace-nak része volt hat meglazult, egy a pitben elgurult és egy leeső kerékben, kétszer büntették azért, mert a pitcsapat tagjai az engedélyezettnél hamarabb ugrottak át a fal külső oldalára, míg a kiállásai időtartama többször is meghaladta a 10 másodpercet.

A bristoli dirtfutamon pedig azért hevült túl az általa vezetett 23-as Toyota, mert a feladattal megbízott csapattag nemes egyszerűséggel elfelejtette beállítani a hűtőrendszer folyadékát.

„Tudják, mi csapatszinten hagytuk már cserbe a versenyzőinket” – ismerte el a kansasi futam után a 23XI társtulajdonosa, Denny Hamlin, aki a Joe Gibbs Racing színeiben negyedikként látta meg a kockás zászlót.

„Rengeteg hibát vétettünk a pitben Bubbánál és Kurtnél egyaránt. Bubbát most ismét cserben hagytuk, pedig nagyon gyors volt. Szerintem még nálam is jobb volt a tempója. A 45-öst [Busch] forgalomban könnyedén megelőztem, de a 23-assal meggyűlt a bajom. Extrém jó volt a sebessége. Az eredmények nem ezt mutatják, de mint mondtam, csapatként rontottuk el neki.”

Arra a kérdésre, hogy mit kívánnak tenni a fiaskók ismétlődése ellen, Hamlin kitérő választ adott.

„Nyilvánvalóan meg kell oldanunk a problémákat, mert sajnos nagyon sok van belőlük.”