NASCAR: 10 (!!!) perces kerékcsere után új viking-hőst avatott a Cup

NASCAR: 10 (!!!) perces kerékcsere után új viking-hőst avatott a CupHősöknek járó ünneplésben volt része a Petty GMS Motorsports 43-as Chevyjén dolgozó pitcsapatnak.

Az Erik Jones által vezetett autó a nyolcadik helyen fejezte be a Kansas Speedwayen rendezett futam első szakaszát és minden reményük megvolt arra, hogy a kockás zászlót is hasonlóan jó pozícióban lássák meg.

A soros kiálláson azonban minden borult.

Az idén debütált Next Gen autón már csak egyetlen anyacsavarral rögzítik a kerekeket, ami a jobb-hátsón ezúttal totál megmakacsolta magát.

A Petty GMS gárdája lényegében a komplett szerszám-repertoárját bevetette annak érdekében, hogy megszabadítsa a versenygépet tőle.

Erőfeszítéseiket végül bő 10 perc után koronázta siker, amikor is az ominózus kerékért felelő James Houk vezetésével végre sikerült teljes egészében levágni a renitens elemet egy lengőfűrész segítségével.

A folyamatot a Fox Sports szinte végig élőben közvetítette, aminek révén egy emberként szurkolt nekik a NASCAR közössége.

A nagy pillanatban pedig akkora gratuláció-cunami zúdult rájuk – de különösképpen a munka oroszlánrészét elvégzett, egy hamisítatlan vikingre emlékeztető Houkra -, mintha minimum a Daytona 500-at nyerték volna meg.

Jones ezután visszatérhetett a pályára, de már nyolc kör hátrányban.

Ebből kettőt tudott ledolgozni, a leintéskor pedig be kellett érnie a harminckettedik hellyel.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Michael Jordan cipőjében nyert Kurt Busch, Toyota-örömünnep Kansasben