Lando Norris: Colton Herta egy huligán!

Lando Norris: Colton Herta egy huligán!
credit: Penske Entertainment/Travis HinkleMár nem kell sokáig várnia Colton Hertának arra, hogy bepattanjon egy Formula-1-es versenygép volánja mögé.

A 22 éves amerikai – aki múlt szombaton brutális teljesítménnyel nyerte meg az IndyCar indianapolis GMR Grand Prix-jét – márciusban írt alá a McLarenhez, mint a 2021-es autóval zajló program tesztpilótája.

Herta a minap az F1 hivatalos oldalának úgy nyilatkozott, már tudja, mikor jön el a nagy pillanat, de egyelőre ezt nem fedheti fel a nyilvánosság előtt.

Addig is viszont ezerrel pörögnek a jövőjével kapcsolatos pletykák.

Nem kizárt, hogy már idén bemutatkozhat szabadedzésen, emellett pedig komoly esélyesnek tűnik arra is, hogy akár már jövőre váltsa a gyengén teljesítő Daniel Ricciardót.

Utóbbi forgatókönyv beteljesüléséhez létfontosságú, hogy megszerezze a hiányzó 8 szuperlicenc-pontját, amire lehetősége is nyílhat a pénteki gyakorlások során.

Az IndyCarban az Andretti Autosportot szolgáló pilóta természetesen a Miami Nagydíjon is jelen volt, a McLaren sztárja, Lando Norris pedig nem is tudta elkerülni a rá vonatkozó kérdéseket.

„Az amerikai versenyzők őrültek!” – nyilatkozta a brit.

„Első együléses szezonomban, 2014-15-ben Coltonnal egymás ellen versenyeztünk. A Huligán Herta becenevet adtam neki, mivel a nagy sebességű kanyarokban elképesztően vakmerő volt. Én úgy érzem, hogy ezen szakaszok az erősségeim közé tartoznak, Colton viszont bizonyos értelemben egy totál más szintet képviselt. Gyakran emiatt le is futott a pályáról, végigszántotta a kavicságyat, aztán a csapatnak takarítani kellett az autóját, annyira tele lett törmelékkel. Szimpatikus, rendes srác. Egy kicsit őrült, egy kicsit huligán. Jó volt találkozni vele újra és látni, hová jutottunk. Én az F1-ben vagyok, ő pedig versenyeket nyer és az IndyCar egyik sztárja.”