Hamlin: Egyik győzelmem sem ér fel ahhoz, amit most érzek

NASCAR: Denny Hamlint elöntötték az érzelmek Kurt Busch győzelme után
credit: 23XI RacingA NASCAR Cup Series idei szezonjának első tizenkét futamán Denny Hamlin csak egyszer tudott igazán örülni, akkor is saját bevallása szerint mindössze pár másodpercig.

Az áprilisi, richmondi fordulón aratott győzelme után ugyanis ránézett az eredményjelzőre és látva a 23XI Racing duójának helyezéseit, rögtön elszállt a jókedve.

A további tizenegy forduló pedig egyenesen katasztrofálisan alakult számára.

A Joe Gibbs Racing 11-es Toyotáját vezetve a lehető legváltozatosabb formában üldözte őt a balsors, miközben a 23XI-nél sem úgy alakultak a dolgok, ahogyan azt szerette volna.

Aztán elérkezett Kansas és a háromszoros Daytona 500 győztes egy csapásra tündérmesében érezhette magát.

A futamot Kurt Busch nyerte a 23XI 45-ös autójával, amelyen ráadásul most először jelent meg főszponzorként a gárdát Hamlinnel közösen tulajdonló Michael Jordan világhírű brandje.

A csapat másik pilótája, Bubba Wallace a tizedikként ért célba, míg Hamlin negyedikként látta meg a kockás zászlót.

„Az egész ott zajlott közvetlenül előttem” – nyilatkozta a 41 éves veterán a futamot követő sajtótájékoztatón, utalva a Busch és Kyle Larson közötti, hajrában történt harcra.„A legmókásabb rész az volt, hogy élőben néztem végig kettejük csatáját. Azt mondogattam, hogy ‘Gyerünk, gyerünk!’, nagyon furcsa érzés volt. Ugyanakkor ránéztem a saját köridőimre és végeztem a munkám, megpróbáltam a tőlem telhető legjobbat kihozni az autóból, mert nagyon szerettem volna, ha az első két helyen futunk be Kurttel.”

Busch a 23XI második diadalát szállította le Wallace tavaly októberi, talladegai sikere után.

„Ilyenkor nem lehet kordában tartani az érzéseket” – folytatta Hamlin.

„Határozottam mondom, hogy egyik győzelmem sem ért fel ahhoz, amit most érzek. Nyilván nagyon boldog voltam a Daytona 500-aimkor, de ezt a mostanit…nem is tudom, még annál is nagyobbnak érzem. Talán közrejátszik, hogy tényleg közvetlenül láthattam. Akkor is fantasztikus lett volna, ha valahol máshol vagyok a pályán és az eredményjelző oszlopról olvasom le, de így, hogy az első sorból nézhettem csak még különlegesebbé teszi. Nekem eléggé flegma arcom van és nem gyakran mutatok ki érzelmet, pedig valójában nagyon is emocionális ember vagyok. Elöntöttek az érzelmek, amikor a csapat tagjaihoz mentem és akkor is, amikor megöleltem Billyt [Scott, Busch crew chiefje – a szerk.]. Ez egy család. Nagyon, nagyon közel állunk egymáshoz, így a győzelem csak még nagyobb jelentőségű számunkra.”


KAPCSOLÓDÓ: