NASCAR: „Ez a gyenge pontom” – Byron elárulta, miért nem követi a larsoni utat

NASCAR: “Ez a gyenge pontom” – Byron elárulta, miért nem követi a larsoni utat
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaKyle Larson tavalyi érkezésével egy csapatszabálynak is vége lett a Hendrick Motorsportsnál.

A 29 éves kaliforniai közismerten megszállott dirt-pilóta, aki két NASCAR Cup-futam között, hétköznaponként előszeretettel méreti meg magát sprint carral, midgettel és late modelekkel is.

Rick Hendrick gyorsan felmérte, hogy Larson teljesítményének kifejezEtten jóT tesz az állandó versenyzés, így hajlandó lett szakítani korábbi meggyőződésével,

Egészen 2021-ig ugyanis a HMS-nél csak rendkívüli esetekben engedélyezték pilótáiknak, hogy más szakágakban is vezessenek.

A fő ok a sérülésveszély volt, emellett pedig a veterán csapattulajdonos azt sem szerette volna, ha embereinek bármi is elterelné a figyelmét a NASCAR-ról.

Larson viszont bizonyította utóbbi ellenkezőjét. Olyannyira, hogy Hendrick mára már egyensen szponzorálja a dirtös kalandjait.

A kivételezés viszont nem szép dolog, így a gárda többi pilótájának is szabaddá vált a stock-caron kívülre kacsintgatás.

Chase Elliott és Alex Bowman él is vele, William Byron viszont mindmáig nem barátkozott meg az agyagos-murvás borítással, azon belül is a midget és sprint car kategóriákkal.

„Még sosem versenyeztem midgetekkel” – idézte az Essentially Sports a négyszeres Cup-futamgyőztest.

„Nem hiszem, hogy elég tapasztalattal rendelkezem hozzá, nem akarok balesetezni. Talán nekivágok egy micro-midget futamnak, vagy csak tesztelek egyet. Ugyanakkor a dirt messze van attól, amiben én felnőttem, az átállás határozottan nem egyszerű. A gond, hogy még csak nem is igazán néztem ilyen versenyeket, azt sem tudom mit kell csinálni. Valószínűleg ez a gyenge pontom. Fogalmam sincs, hol kezdjem, számomra teljesen különbözik mindentől. Meglátjuk, akár mókás is lehet. Annyit próbálok versenyezni amennyit csak tudok, ez a célom. Remélhetőleg vár rám néhány jó dolog.”