IndyCar: Callum Ilott sötét lóvá lépett elő

IndyCar: Callum Ilott és a JHR elkapta a fonalat
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA Juncos Hollinger Racing egyre látványosabban bizonyítja, hogy érdemes odafigyelni rájuk.

A gárda idén teljesíti legelső teljes szezonját az IndyCarban, ráadásul ők az egyetlenek a jelenlegi mezőnyben, akik csak egy autót indítanak – annak volánja mögött is Callum Ilott személyében egy újonccal.

Ehhez pedig még hozzájön, hogy finoman szólva sem számítanak a vagyonos alakulatok közé.

Mindennek ellenére a JHR-nek abszolút nincs oka szégyenkezni.

Sőt.

A 77-es Dallara-Chevyt Ilott a nyolcadik helyre kvalifikálta Alabamában, míg most pénteken, az Indianapolis Motor Speedway roadján a hetedik rajtpozíciót kaparintotta meg.

„Helyükre rakjuk az építőkockákat akár a Tetris-játékban, megpróbáljuk kitalálni, hogy miként működhet az autó a legjobban nekem és a csapat számára is” – nyilatkozta az érthető módon jókedvű Ilott a RACER-nek.

„Rájöttünk, hogy a road-pályás gépünk jobban teljesít. Az első edzés után végrehajtottunk néhány változtatást, ami jónak bizonyult. A második után ismét módosítottunk, de az már nem volt annyira erőteljes, így vissza kellett térnünk a másik irányhoz. A kvali jól alakult. Az előrelépéseink igazából csak mostanában kezdődtek, hiszen lényegében a nulláról indultunk, aztán siettünk, hogy összerakjuk az egészet. Valószínűleg az év későbbi részében további újításokat hozunk, de szerintem már csak egy kicsit léphetünk előre roadon. Ugyanakkor most előtte vagyunk egy Penske-autónak, néhány RLL-nek és a teljes Andretti Autosportnak. Olyen pozícióba szeretném hozni a csapatot, hogy ezt utcai pályán is megcsinálhassuk. Most viszont [a roados lendületet] csak tovább kell vinnünk és ott végezni a versenyen, ahol kell.”