IndyCar: Power a pole-ban, csillaghullás Indianapolisban

IndyCar: Power a pole-ban, csillaghullás Indianapolisban
credit: Penske Entertainment/Chris OwensIndyCar-karrierje 64. pole-pozícióját ünnepelhette az Indianapolis Motor Speedway roadján Will Power, aminek révén már csak három rajtelsőségre van az örökranglista élén álló Mario Andrettitől.

A Team Penske versenyzője a kvalifikáció legvégén futott 1:09.7664-es körével landolt a tabella tetején, 0.0426 másodpercet adva a regnáló bajnok Alex Palou-nak. A ganassis egyébként az egyetlen Honda-motorosként jutott be az utolsó szegmensbe.

„A szórakoztató ebben a szériában az, hogy milyen szoros a mezőny” – nyilatkozta az ausztrál, aki a hatodszorra indulhat az élről az IMS épített vonalvezetésén.

„Ha manapság pole-t szerzel, akkor tudhatod, hogy igazán jó munkát végeztél. A csapat nagyszerű volt, teljesen fel vagyok villanyozva! Keményen megdolgoztunk ezért.”

A második sorból egy újabb Penske-fiú, név szerint Josef Newgarden startolhat az Ed Carpenter Racinget szolgáló Conor Daly oldalán, míg a Fast 6 utolsó két pozícióját az Arrow McLaren SP teljes szezonos duója, Pato O’Ward és Felix Rosenqvist alkotja.

Az időmérő szerencsére egyetlen balesetet sem prezentált, meglepetésekből viszont nem volt hiány.

Már a csoportkörökben olyan nevek búcsúztak, mint Helio Castroneves, Juan Pablo Montoya, Scott Dixon, Colton Herta, Alexander Rossi, Simon Pagenaud, valamint a futam tavalyi győztese, Rinus VeeKay.

Az Andretti Autosport pedig kollektíve rossz napot zárt, hiszen a Fast 6-be egyetlen autóval sem képviseltették magukat. A legmagasabban jegyzett versenyzőjük Romain Grosjean lett a tizedik helyen.

A legjobb újonc Callum Ilott lett, aki a hetedik pozíciót kaparintotta meg a Juncos Hollinger Racing 77-es Dallara-Chevyjével.