Dale Earnhardt Jr. nem tud azonosulni a mai Formula-1-gyel

Dale Earnhardt Jr. nem tud azonosulni a mai Formula-1-gyel
credit: Penske EntertainmentAz elmúlt hétvége legnagyobb sportvonatkozású durranása az USA-ban kétségkívül a Formula-1 Miami Nagydíja volt.

A luxuskörülmények között, sztárparádéval lebonyolított verseny már jó ideje lázban tartotta az amerikaiakat, beleértve természetesen a NASCAR Cup és az IndyCar közösségét.

Az imént említett bajnokskágok pilótái és prominens személyei közül sokan aggodalmukat fejezték ki a világbajnoki sorozat tengerentúli térhódítása miatt, de akadtak olyanok is, akik szerint ez a növekedés inkább jót tesz az egyetemes autósportnak.

Egy biztos, a futam óriási sikert aratott, lévén minden idők legnézettebb, élőben közvetített F1-es esményévé vált az Államokban, a kereskedelmileg kiemelt 18-49 éves korosztályban pedig megverte a NASCAR-t is, méghozzá eléggé csúnyán.

Ennek kapcsán Dale Earnhardt Jr. sem tudta elkerülni a nagy kérdést, miszerint mi az ő privát véleménye a Formula-1-ről.

„Egy kicsit haboztam, hogy kimondjam-e, de én nem vagyok képes élvezni a mai F1-et” – ismerte el a NASCAR Hírességek Csarnokába beválasztott, kétszeres Daytona 500-győztes saját podcastjében, a Dale Jr. Dowloadban.

„Régen néztem, amikor még Mika Häkkinen és Michael Schumacher voltak a sztárok. A bajnokság elképesztő volt akkoriban. Manapság viszont, valamilyen oknál fogva nem igazán tudja felkelteni az érdeklődésemet, nem azonosulok vele, úgyhogy nem is igazán fordítotok rá nagy figyelmet sem. Az egyetlen dolog, amit Miami kapcsán néztem, azok a közösségi médiás posztok. Sokan ott voltak azok közül, akiket követek, így láthattam mit tapasztaltak, milyen élményekben volt részük. Arról viszont már tényleg fogalmam sincs, hogyan zajlott a verseny, mi volt az emberek véleménye a vonalvezetésről stb. Én inkább összességében fordítok rá figyelmet, hogy miként veszik ki egyre jobban a részüket az Egyesült Államok sportjából, az itteni versenyeik növekvő számára és hasonlókra kihegyezve.”

Kedvenc F1-es pilótája azonban van Juniornak, akikenek kiléte egyáltalán nem is meglepő.

„Kedvelem Danielt [Ricciardo]. Követem őt és azt szeretném, hogy jól teljesítsen. Ő az a srác, akinek szurkolok.”

Az ausztrál pilóta sosem rejtette véka alá, hogy egyik nagy példaképe nem más, mint Dale Earnhardt Sr.

Az ő tiszteletére választotta rajtszámául a 3-ast, tavaly Austinban pedig vezethette azt a Wrangler Chevy Monte Carlót, amivel a néhai hétszeres bajnok versenyzett az 1984-es Cup-szezonban.

A Zak Brown magángyűjteményébe tartozó autóba azt követően pattanhatott be, hogy megnyert egy főnökével kötött fogadást, miszerint még a 2021-es idényben top 3-as helyezést hoz a McLarennel.

Ez végül Monzában következett be, ahol a dobogó legfelső fokára állhatott fel.