NASCAR: Ukrajnáért versenyez Kansasben a Spire Motorsports

NASCAR: Ukrajnáért versenyez Kansasben a Spire Motorsports
credit: Spire MotorsportsAz Ukrán-Amerikai Koordinációs Tanács (UACC) partnerségében hajt pályára a NASCAR Cup Series vasárnapi, Kansas Speedwayen rendezendő futamán a Spire Motorsports 77-es számú Chevyje.

A Josh Bilicki által vezetett autó ennek megfelelően az ukrán zászló kék-sárga színeit fogja magán viselni, továbbá látható lesz rajta a UACC logója, valamint öt város – Harkiv, Herszon, Kijev, Mariupol és Mikolajiv – neve is helyet kap.

A versenygép oldalán a Slava Ukraini felirat olvasható, ami magyarul azt jelenti, hogy „dicsőséget Ukrajnának”.

„Amikor 1991-ben Ukrajna független lett, nagyon sokan úgy hitték, hogy az álmaik végre valóra válhatnak, megmutatva az országnak a demokráciához vezető igazi utat” – idézi a Spire sajtóközleménye az 1965-ben megalapított UACC alelnökét, Okszana Cserepenkót.

„Most megszállók fenyegetik Ukrajna szabadsághoz és demokráciához való jogát, aminek láttán nyilvánvalóvá válik, hogy ez az álom még nem valósult meg. Férfiakat, nőket, gyerekeket és időseket gyilkolnak meg azért, mert ők meg akarják védeni a demokráciához való alapvető jogaikat. Rengeteg civil védi önmagát és az országot minimális képzéssel és megfelelő felszerelés, védelem nélkül. Miután engedélyt kaptunk a külügyminisztériumtól, a UACC védőfelszereléseket vásárolt, emellett hihetetlenül nagylelkű adományokat kapott magánszemélyektől, bűnüldöző szervektől, a nemzeti gárda tagjaitól és veteránoktól ami lehetővé téve számunkra, hogy felszerelést – beleértve a sisakokat, mellényeket és pajzsokat – juttassunk el ukrán civilek számára, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.”

Bilicki messzemenőkig támogatja a UACC törekvéseit.

„Miközben a kansasi versenyre készülök, a világ másik részén, Ukrajnában civil férfiak és nők harcolnak a szabadságukért és életükért. Könnyű magával értetődőnek venni a szabadságot, aminek köszönhetően élvezhetjk az életet és hogy azt csinálhatjuk, amit szeretünk. A UACC küldetése, hogy támogatást nyújtson az ukrán polgároknak, akik nem rendelkeznek megfelelő felszereléssel ahhoz, hogy megvédjék magukat a szabadságért folytatott harcukban. Üzenetünk ezen a hétvégén az, hogy támogatjuk a globális humanitárius erőfeszítéseket és reményt adunk az ukrán népnek.”A Spire Motorsports arra kéri a NASCAR-rajongókat, ha tehetik, akkor adományokkal támogassák a UACC munkáját.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy