IndyCar: Visszatér Montoya, egymillió ok Newgardennek a győzelemre – Itt a GMR GP nevezési listája!

IndyCar: Visszatér Montoya, egymillió ok Newgardennek a győzelemre – Itt a GMR GP nevezési listája!
credit: Penske Entertainment/Chris OwensSzombaton kerül megrendezésre a GMR Grand Prix, amivel hivatalosan is elrajtol a Május Hónap programja.

Az Indianapolis Motor Speedway 2.439 mérföld hosszú, 14 kanyarból álló road vonalvezetésére kiírt versenyen összesen huszonhét autó csap össze.

Jelen mezőnyt tekintve hatan mondhatják el magukról, hogy az eddigi valamennyi, ezen a pályán lebonyolított futamon elrajtoltak: Scott Dixon, Josef Newgarden, Simon Pagenaud, Will Power, Graham Rahal és Takuma Sato.

A legsikeresebb csapatnak a Team Penske számít itt nyolc győzelemmel. Rajtuk kívül csak az Ed Carpenter Racing, az Arrow McLaren SP és a Chip Ganassi Racing jutott el a victory lane-re.

Pilóták terén a penske-s Will Power állhatott fel a legtöbbször a dobogó tetejére, szám szerint ötször.

Az ausztrálon kívül még Dixon, Newgarden, Pagenaud, valamint Rinus VeeKay látta meg ezen a pályán elsőként a kockás zászlót.

Újonc-státuszban hat pilóta várhatja a rajtot Tatiana Calderon, Devlin DeFrancesco, Callum Ilott, Kyle Kirkwood, David Malukas és Christian Lundgaard személyében. Utóbbi dán az egyetlen, aki versenyzett már az IndyCarral ezen a pályán.

Az RLL Racing ifjonca a tavaly augusztusi Big Machine Spiked Coolers Grand Prix-n ejthette meg debütálását a bajnokságban és rögtön a negyedik pozícióba kvalifikált. Magát a versenyt a tizenkettedikként zárta.

A mostani rajtrácson egy régi jó ismerőst is üdvözölhetünk Juan Pablo Montoya képében, aki 2021-hez hasonlóan újfent az Arrow McLaren SP harmadik – ezúttal már 6-os számot viselő – Dallara-Chevyjét fogja terelgetni.

Ha pedig már AMSP, a gárda 7-es gépét vezető Felix Rosenqvist kereken az 50. IndyCar-startjára készülhet.

Egyvalakinek pedig egyenesen egymillió oka van arra, hogy diadalmaskodjon.

Az IndyCart tulajdonló Penske Entertainment a PeopleReady nevű munkaerő-közvetítésben utazó vállalattal partnerségben indította el a PeopleReady Force for Good Challenge-et.

A kihívás során az a versenyző, aki 2022-ben elsőként tud győzelmet aratni mindhárom pályatípuson egymillió dollárt nyer.

Ennek felét megoszthatja csapatával, míg a másik 500.000 dollárt egy általa választott jótékonysági célra kell felajánlania.

Momentán egyetlen pilótának, a kétszeres bajnok Newgardennek van esélye arra, hogy már most szombaton behúzza a hétszámjegyű bónuszt.

A Team Penske sztárja a Texas Motor Speedwayen már kipipálta az ovált, majd ezt követően Long Beach utcáin is győzött. Számára tehát már csak egy road-elsőség van hátra.

A GMR Grand Prix május 14-én, magyar idő szerint 21:45-kor kapja meg a zöld jelzést.