Emelik a tétet: Extra pénzdíjat kap Castroneves, ha idén is megnyeri az Indy 500-at

Emelik a tétet: Extra pénzdíjat kap Castroneves, ha idén is megnyeri az Indy 500-at
credit: Penske Entertainment/Chris OwensNem kispályázik a BorgWarner.

Az Indianapolis 500 ikonikus trófeája mögött álló vállalat hivatalosan bejelentette, hogy 400.000 dollárral (mai árfolyammal számítva 145 millió forint) fogja honorálni Helio Castronevest abban az esetben, ha ebben az évben is meg tudja nyerni a világ legnagyobb múltú pályaversenyét.

A Meyer Shank Racing brazil pilótája tavaly húzta be karrierje negyedik Indy 500 győzelmét, aminek révén csatlakozhatott a rekorderek elit klubjához Rick Mears, AJ Foyt és a néha Al Unser mellé.

Ha idén is sikerülne diadalmaskodnia, akkor viszont már öt elsőséggel egyedül foglalhatná el a viadal trónját.

Ezzel együtt pedig húsz év után az első duplázója lenne a futamnak. Ironikus módon 2001-ben és 2002-ben szintén neki sikerült egymás után kétszer is belekortyolni a híres tejbe.

Akkor a BorgWarner 160.000 dollárt fizetett ezért a fegyvertényért.

Mivel az elmúlt húsz évben senkinek sem sikerült a bravúrt megismételnie, így mostanra az összeg elérte a fentebb említett 400 ezret.

„A BorgWarnert nagy büszkeséggel tölti el az, hogy gazdag történelmet ápol ezzel a klasszikus motorsport-eseménnyel” – idézi a RACER a vállalat vezérigazgatóját, Frederic Lissalde-ot.

„Tűkön ülve várjuk, hogy lássuk, Helio meg tudja-e szerezni újra a jackpotot, vagy egy másik versenyzőt fognak megörökíteni a hőn áhított trófeán.”

Maga az Indy 500 saját díjazása összesen 8 millió 854.565 dollár (2 milliárd 515 millió HUF) volt.

Ebből a legtöbb pénzt, 1 millió 828.305 dollárt (520 millió forintot) természetesen Castroneves és vele együtt az MSR vághatta zsebre.

KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>33-an viszik vásárra a bőrüket az autósport horrortrófeájáért