NASCAR: Mint akit elátkoztak – Denny Hamlin pechsorozatára már nincsenek szavak

NASCAR: Mint akit elátkoztak – Denny Hamlin pechsorozatára már nincsenek szavak
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR Media
NASCAR: Mint akit elátkoztak – Denny Hamlin pechsorozatára már nincsenek szavak


Denny Hamlin úgy vágott neki a NASCAR Cup Series múlt vasárnapi, darlintoni futamának, hogy végre valahára pontot tesz az idei balszerencse-sorozatára.

Fortuna asszony azonban megint a képébe röhögött.

A Joe Gibbs Racing veteránját a táv során ismét üldözte a balsors. Egyik pitkiállása során csődöt mondott a sűrített levegős pisztoly, majd két balesetbe is belekeveredett, mindezek következtében pedig körhátrányban csak a huszonegyedikként zárt.

Ha ez önmagában nem lett volna elég, még azt is le kellett nyelnie, hogy a 23XI Racing – amelynél társtulajdonosként jegyzik – mindkét, Bubba Wallace és Kurt Busch által vezetett Toyotája kiesett a harmadik szakaszban bekövetkezett big one során.

Hamlin jelenleg az összetett huszonkettedik helyét foglalja el. A rájátszásban való pozíciója viszont már biztosra vehető a richmondi győzelme révén, ezen sikert leszámítva viszont az égvilágon semminek sem örülhetett.


Szemléltetésként lássuk az őt ért csapások listáját:


>>>Busch Clash: A kormánymű meghibásodása miatt fel kellett adnia a pontozás nélküli versenyt. Az utolsó, 23. helyen jegyezték.
>>>Daytona 500 – kvalifikációs futam: A pitlane felé igyekezve önhibájából adódóan megforgott és végül csak a 15. lett a 21 fős mezőnyben.
>>>Daytona 500: Baleset miatt kiesett, az eredménylistán 37.-ként rangsorolták.
>>>Fontana: Műszaki problémák nehezítették a futamát, majd a pitlane-en kiforgott. Helyezése: 15.
>>>Las Vegas: Saját maga tette tönkre a sebességváltót és be kellett érnie a 32. pozícióval.
>>>Atlanta: A top 3-ban harcolt, amikor baleset következtében kiesett. Végkifejlet: 29. hely.
>>>COTA: A futam hajrájában kiforgott és csak a 18.-ként zárt.
>>>Martinsville: A 11-es Toyota végig kritikán alulian teljesített, lényegében minden rosszul működött rajta. Eredmény: 28., három kör hátrányban.
>>>Bristol: Motorhiba miatt a 35. lett.

>>>Talladega: A verseny végén tömegkarambol történt, amiben kiesett a 23XI Racing mindkét gépe. Az esetért Hamlin Kyle Larson hibáztatta és Twitteren közzétett egy ázsiakat kiparodizáló mémet japán származású kollégájának címezve. A rasszista felhangú poén miatt a NASCAR érzékenyítő tréningre kötelezte.
>>>Dover: Pitkiállásakor rosszul rögzítették a bal-első kerekét, ami rögtön le is esett. A NASCAR büntetést rótt ki a csapatra, többek között – teljesen szabályosan – egy olyan csapattagot felfüggesztve, aki teljesen ártatlan volt. A JGR fellebbezést nyújtott be, az ügy jelenleg is nyitva áll.
Hamlin 67 körön át vezette ezt a futamot, de végül csak a 21. pozíciót tudta megszerezni, miután összecsattant a kiforgó Cody Ware-rel.
>>>Darlington: Meghibásodott sűrített levegős pisztoly a pitben + két baleset = újabb 21. hely.


„Rettenetesen frutsztráló” – nyilatkozta Hamlin még a darlingtoni futamot megelőző sajtótájékoztatóján

„Őszintén szólva olyan, mintha hétről hétre én lennék a prérifarkas, akinek a fejére a gyalogkakukk rádob egy üllőt. Már azt sem tudom, hogyan magyarázzam ezt… Saját hibámon kívül keveredtem balesetekbe és én magam is szúrtam el dolgokat. Ráadásul több műszaki problémám volt idén, mint eddig összesen. Vannak olyan elemek, amelyekre nincs ráhatásunk. A NASCAR folyamatosan dolgozik rajtuk, változtat és fejleszt, hogy jobbak legyenek. Ugyanakkor mégis úgy érezzük, mintha mi lennénk a tönkrement dolgok posztergyerekei.”