Sebastian Vettel hamarosan IndyCar-autót tesztelhet?

IndyCar-tesztet ajánlottak Sebastian Vettelnek
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA Formula-1 múlt vasárnapi, Miami Nagydíját megelőzően Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, hogy a floridai futamnak otthont adó, utcai vonalvezetés helyett sokkal szívesebben versenyezne klasszikus, épített amerikai pályákon.

Példaként az IndyCar és a NASCAR naptárában egyaránt megtalálható Road Americát hozta fel.

“Az Egyesült Államokban fantasztikus létesítmények vannak elképesztő történelemmel” – idézte a racefans.net a négyszeres világbajnokot.

“Versenyzői szempontból Road America jóval izgalmasabb lenne [a Miami International Autodrome-nál]. Ugyanakkor megértem azt is, hogy a városokban rendezett futamok sokkal kézenfekvőbbek, mivel az emberek már eleve ott vannak. Rajongói szemmel nekem nehéz megítélni, mivel utoljára 2001-ben ültem lelátón. Azóta sokminden megváltozott, végső soron pedig a rajongók döntenek. Ami viszont engem illet, ha a versenyzést és az izgalmi faktort veszem figyelembe, akkor én szívesebben mennék épített pályákra.”

Erre reagálva Graham Rahal rögtön ajánlatot is tett Vettelnek.

“Emelem a tétet” – írta Twitteren az RLL Racing pilótája.

“Seb, ha valaha is IndyCar-autót akarsz tesztelni Road Americán, akkor mi lehetővé tesszük. Megtiszteltetés lenne téged az egyik autónkban látni.”Graham édesapja, egyben a csapat társtulajdonosa, a legendás Bobby Rahal megerősítette, hogy nem csak poénkodnak.“Seb, megegyezünk, ha szeretnéd!”

A fentiek kapcsán a RACER riportere, Chris Medland elárulta, hogy a Miami GP után megkérdezték az ügyben Vettelt, aki annyit válaszolt:

“Meg kell vizsgálnom a lehetőséget, de ez egy nagyszerű pálya, úgyhogy meglátjuk.”

A német pilóta tizenkilenc évvel ezelőtt már ízelítőt kapott az amerikai open-wheel világából.

A tinédzserkorú pilóta 2003-ban a a Homestead-Miami Speedway roadján vihette pályára a Walker Racing autóját.

A teszt a Red Bull jóvoltából valósulhatott meg, Vettel pedig teljesítményével lenyűgözte a jelenlévőket.

Folytatása viszont nem lett a dolognak, mivel az energiaitalosok inkább az európai versenyeztetése mellett döntöttek.


A teljes sztorit erre a linkre kattintva olvashatod el:>>>>>Elfeledett CART-sztorik: Sebastian Vettel titkos homesteadi tesztje

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy