Sebastian Vettel hamarosan IndyCar-autót tesztelhet?

IndyCar-tesztet ajánlottak Sebastian Vettelnek
credit: Penske Entertainment/Joe SkibinskiA Formula-1 múlt vasárnapi, Miami Nagydíját megelőzően Sebastian Vettel úgy nyilatkozott, hogy a floridai futamnak otthont adó, utcai vonalvezetés helyett sokkal szívesebben versenyezne klasszikus, épített amerikai pályákon.

Példaként az IndyCar és a NASCAR naptárában egyaránt megtalálható Road Americát hozta fel.

„Az Egyesült Államokban fantasztikus létesítmények vannak elképesztő történelemmel” – idézte a racefans.net a négyszeres világbajnokot.

„Versenyzői szempontból Road America jóval izgalmasabb lenne [a Miami International Autodrome-nál]. Ugyanakkor megértem azt is, hogy a városokban rendezett futamok sokkal kézenfekvőbbek, mivel az emberek már eleve ott vannak. Rajongói szemmel nekem nehéz megítélni, mivel utoljára 2001-ben ültem lelátón. Azóta sokminden megváltozott, végső soron pedig a rajongók döntenek. Ami viszont engem illet, ha a versenyzést és az izgalmi faktort veszem figyelembe, akkor én szívesebben mennék épített pályákra.”

Erre reagálva Graham Rahal rögtön ajánlatot is tett Vettelnek.

„Emelem a tétet” – írta Twitteren az RLL Racing pilótája.

„Seb, ha valaha is IndyCar-autót akarsz tesztelni Road Americán, akkor mi lehetővé tesszük. Megtiszteltetés lenne téged az egyik autónkban látni.”Graham édesapja, egyben a csapat társtulajdonosa, a legendás Bobby Rahal megerősítette, hogy nem csak poénkodnak.

„Seb, megegyezünk, ha szeretnéd!”

A fentiek kapcsán a RACER riportere, Chris Medland elárulta, hogy a Miami GP után megkérdezték az ügyben Vettelt, aki annyit válaszolt:

„Meg kell vizsgálnom a lehetőséget, de ez egy nagyszerű pálya, úgyhogy meglátjuk.”