Chase Elliott újra az SRX-ben – Annyi nagy név van már a mezőnyben, hogy csak a fejünket kapkodjuk!

Chase Elliott újra az SRX-ben – Annyi nagy név van már a mezőnyben, hogy csak a fejünket kapkodjuk!
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR MediaHivatalosan bejelentésre került, hogy Chase Elliott idén is csatlakozik az SRX Series mezőnyéhez.

A 2020-as Cup-bajnok tavaly már egy futam erejéig megmérette magát a Tony Stewart és Ray Evernham által tető alá hozott bajnokságban, méghozzá nem is akárhogyan.

A Nashville Fairgrounds Speedwayen rendezett szezonzárót ugyanis rögtön megnyerte, a bajnoki címet megszerzett Stewarttal, valamint édesapjával, Bill Elliottal osztozva a dobogón.

Chase idén is a hatfutamos idény legutolsó fordulóját vállalja be, aminek ezúttal az ohiói Sharon Speedway dirtje ad otthont.

A nyári széria június 18-án startol el a floridai Five Flags Speedwayen, majd július 23-án, a Sharonon ér véget.

Eddig összesen nyolc teljes szezonos és tizennégy részidős pilótát neveztek meg.

Valamennyi fordulón ott lesz Ryan Hunter-Reay, Marco Andretti, Greg Biffle, Ryan Newman, Paul Tracy, Bobby Labonte, Michael Waltrip, valamint természetesen maga Stewart.

Rajtuk kívül felbukkan még Bill Elliott, Bubba Pollard, Ken Schrader, Tony Kanaan, Josef Newgarden, Helio Castroneves, Hailie Deegan, Matt Hirschman, Payton Sellers, Cole Williams, a NASCAR hírességek csarnokába frissen beválaszott Matt Kenseth, valamint a 2021-es összetettbeli második, most már az Indy Lightsban vezető Ernie Francis Jr. is.

Az Elliottok ezúttal nem fognak szembenézni a pályán, lévén Bill programja a Five Flags Speedwayre és a Stafford Motor Speedwayre szól.

Apa-fiú párharc viszont így is lesz, lévén a Sharon Speedwayen tiszteletét fogja tenni Ryan és Dave Blaney is.

Nem ez lesz az első alkalom, hogy ők ketten egymás ellen versenyeznek.

A NASCAR Truck Series 2013-as, eldorai futamán Dave a kilencedik, Ryan pedig a tizenötödik lett, egyaránt a Brad Keselowski Racing színeiben.