NASCAR: Teli sörösdobozzal dobták meg a darlingtoni győztest

NASCAR: Teli sörösdobozzal dobták meg a darlingtoni győztestMinősíthetetlen viselkedést tanúsított egy „rajongó” a NASCAR Truck Series pénteki, darlingtoni versenye után.

A Dead On Tools 200 a pole-ból indult John Hunter Nemechek győzelmét hozta, aki ezzel idén először, teljes eddigi harmadosztályú karrierjét tekintve pedig tizenkettedszer látogathatott el a victory lane-re.

Ahogyan az lenni szokott, a leintés után rögtön meg is interjúvolták a pályán.

A Kyle Busch Motorsports pilótájának sikere azonban nem nyerte el egy, a közeli lelátón tartózkodó néző tetszését.

Az illető konkrétan Nemechek felé hajított egy teli sörösdobozt és csak a mázlin – valamint a nem tökéletes célzáson – múlt, hogy nem találta el, potenciálisan akár súlyos sérülést is okozva.

A NASCAR mindeddig nem adott ki hivatalos tájékoztatást az esetről.

A közösségi médiában viszont több helyszíni néző arról számolt be, hogy a férfi már a verseny előtti himnusz alatt is mattrészeg volt, majd elaludt.

Egy kiadós szundikálás után azonban tovább folytatta az ivászatot, ami végül a Nemechek elleni kvázi támadásban csúcsosodott ki.Tettét pedig úgy fest, nem is úszta meg.

Több szemtanú egybehangzó állítása alapján ugyanis a rendőrök végül bilincsben vezették el a pályáról.

Egy biztos, rendkívül szomorú ilyen és ehhez hasonló eseteket látni.

Az emberek joggal várják el, hogy a sportolók a sport szellemiségéhez méltóan viselkedjenek, holott a szabályok betartása nem csak rájuk, hanem a szurkolókra is ugyanannyira érvényes.

Renitens rajongókkal azonban mindenhol találkozni és sajnos a NASCAR-nak is megvan már a múltja velük kapcsolatban.

Az Xfinity Series (akkoriban még Nationwide) 2012-es, montréali fordulóján Danica Patricknek nagy esélye volt arra, hogy megszerezze a győzelmet. Egy néző viszont úgy döntött, ez nem történhet meg és konkrétan a versenyzőnő elé dobott egy fél pár cipőt, hogy így okozzon kárt az autójában.

A két leghírhedtebb eset viszont 2007-ben történt.

A Phoenix Racewayen rendezett Subway Fresh Fit 500-on Jeff Gordon megszerezte Cup-karrierje 76. győzelmét, amivel beérte Dale Earnhardt Sr.-t az örökranglistán.

A négyszeres bajnok természetesen nem feledkezett el a 2001-es Daytona 500-on tragikus körülmények között elhunyt legendáról,  ez azonban nem hatotta meg az Earnhardt rajongókat, akik – miközben a győztes mély tisztelettel beszélt hősükről – üdítősdobozokkal dobálták.

Gordon az esetet követően alig több, mint egy héttel ismét az Earnhardt B-közép kereszttüzébe került, mégpedig Talladegán, ahol újra ő látta meg elsőként a kockás zászlót.

Az Earnhardt rajongók viszont már korántsem örültek, hogy Jeff túlszárnyalta győzelmek számában hősüket, ráadásul pontosan azon a pályán, amely összeforrt a Megfélemlítő nevével.

Ennek okán ismét repültek a sörösdobozok, majd tulajdonképpen minden, ami a kezük ügyébe akadt.

A történtek következtében tizennégy embert tartóztattak le és egy életre kitiltották őket Talladegáról.