NASCAR: Larson és Gordon megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját

NASCAR: Larson és Gordon megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját
credit: Charlotte Motor SpeedwayNagy megtiszteltetésben volt része szerdán Kyle Larsonnak és Jeff Gordonnak.

A NASCAR Cup Series regnáló bajnoka, valamint a Hendrick Motorsports versenyző-legendája, egyben jelenlegi alelnöke az Arlingtoni Nemzeti Temetőben tett látogatást, ahol megkoszorúzták az ismeretlen katona sírját.

Az eseményre a tradicionálisan az emlékezés napját megelőző vasárnapon rendezendő Coca-Cola 600 kapcsán került sor.

Az 1921-ben állított emlékműben egy, az első világháborúban hősi halált halt, azonosítatlan katonát helyezték nyugovóra. A későbbi évek során már további, háborúkban elesett emberek maradványait is idehelyezték.

A két HMS-es mellett megjelent a Speedway Motorsports elnöke, Marcus Smith és a Charlotte Motor Speedway alelnöke, Greg Walker is.

A koszorúzás mellett részt vehettek egy privát idegenvezetésen, aminek során betekintést nyertek a temető és a hadsereg történelmébe, majd a híres őrségváltást is megtekintették.

„Nagyon büszke vagyok, hogy leróhattam tiszteletem” – nyilatkozta a CC600-at tavaly megnyert Larson, aki ezt megelőzően még sosem járt a sírkertben.

„Azzal, hogy eljöhettem és megtapasztalhattam mindezt, csak még jobban tisztelem azokat a férfiakat és nőket, akik az életüket áldozták az országért, valamint akik jelenleg is szolgálatot teljesítenek a mi védelmünk érdekében.”

Az arlingtoni dombtető 400.000, az amerikai fegyveres erőknél szolgált személy végső nyughelyének számít, de itt található meg William Howard Taft és John F. Kennedy sírja is.

Az idei Coca-Cola 600 május 29-én kapja meg a zöld zászlót a Charlotte Motor Speedwayen.