NASCAR: Larson és Gordon megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját

NASCAR: Larson és Gordon megkoszorúzta az ismeretlen katona sírját
credit: Charlotte Motor SpeedwayNagy megtiszteltetésben volt része szerdán Kyle Larsonnak és Jeff Gordonnak.

A NASCAR Cup Series regnáló bajnoka, valamint a Hendrick Motorsports versenyző-legendája, egyben jelenlegi alelnöke az Arlingtoni Nemzeti Temetőben tett látogatást, ahol megkoszorúzták az ismeretlen katona sírját.

Az eseményre a tradicionálisan az emlékezés napját megelőző vasárnapon rendezendő Coca-Cola 600 kapcsán került sor.

Az 1921-ben állított emlékműben egy, az első világháborúban hősi halált halt, azonosítatlan katonát helyezték nyugovóra. A későbbi évek során már további, háborúkban elesett emberek maradványait is idehelyezték.

A két HMS-es mellett megjelent a Speedway Motorsports elnöke, Marcus Smith és a Charlotte Motor Speedway alelnöke, Greg Walker is.

A koszorúzás mellett részt vehettek egy privát idegenvezetésen, aminek során betekintést nyertek a temető és a hadsereg történelmébe, majd a híres őrségváltást is megtekintették.

“Nagyon büszke vagyok, hogy leróhattam tiszteletem” – nyilatkozta a CC600-at tavaly megnyert Larson, aki ezt megelőzően még sosem járt a sírkertben.

“Azzal, hogy eljöhettem és megtapasztalhattam mindezt, csak még jobban tisztelem azokat a férfiakat és nőket, akik az életüket áldozták az országért, valamint akik jelenleg is szolgálatot teljesítenek a mi védelmünk érdekében.”Az arlingtoni dombtető 400.000, az amerikai fegyveres erőknél szolgált személy végső nyughelyének számít, de itt található meg William Howard Taft és John F. Kennedy sírja is.

Az idei Coca-Cola 600 május 29-én kapja meg a zöld zászlót a Charlotte Motor Speedwayen.


Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy