NASCAR: Halhatatlan lett Matt Kenseth

NASCAR: Halhatatlan lett Matt Kenseth
credit: Jerry Markland/Getty/NASCAR MediaHelyi idő szerint szerdán este Charlotte-ban megtörtént a szavazás, amit követően rögtön ki is hirdették a NASCAR Hírességek Csarnokának 2023-as osztályát.

A szabályoknak megfelelően, az előzetesen közzétett jelöltek listája alapján egy bizottság döntötte el azon legendák végső névsorát, akik hivatalosan is helyet kaphatnak minden idők legnagyobbjai között.

A voksokat a média válogatott képviselői, a NASCAR Cupban szereplő gyártók (Toyota, Chevrolet, Ford, Toyota) egy-egy küldöttje, egyaránt három-három, már visszavonult versenyző, autótulajdonos és csapatfőnök, valamint a 2020-as és a 2021-es bajnok adhatta le.

Utóbbiak – név szerint Chase Elliott és Kyle Larson – egyéb elfoglaltságaik miatt nem vettek részt személyesen az eseményen.

Mindezeken kívül még beszámították a közönségszavazás eredményét is.

A leadott szavazatok összesítése után a következő három NASCAR-szupersztárral bővült a HoF:


Modern éra:  • Matt Kenseth (a 2003-as Cup-szezon bajnoka, a széria harminkilencszeres futamgyőztese)
  • Kirk Shelmerdine (crew chiefként negyvenhat Cup és két Xfinity-győzelmet szerzett, továbbá négy bajnoki címet ünnepelhetett Dale Earnhardttal)

Úttörők kategória:

  • Hershel McGriff (a NASCAR West Series 1986-os bajnoka, négyszeres Cup-futamgyőztes, akit 1998-ban a NASCAR addigi legjobb 50 versenyzője közé soroltak)

Érdekesség, hogy a rajongói voksok többségét Kenseth és Harry Grant kapta a modern érában, míg az úttörők között AJ Foyt lett a legnépszerűbb.

A mérföldkőnek számító sikerek, tevékenységek előtt tisztelgő Landmark Awardot a NASCAR 2000-ben kinevezett, harmadik elnökének, emellett pedig az Atlanta Motor Speedway és a Talladega Superspeedway korábbi elismert vezetőjének, Mike Heltonnak ítélték.

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy