NASCAR: 2025 végéig biztosan marad Byron a Hendrick Motorsportsnál

NASCAR: 2025 végéig biztosan marad Byron a Hendrick Motorsportsnál
credit: Jared C. Tilton/Getty/NASCAR MediaHárom évvel meghosszabbította William Byron szerződését a Hendrick Motorsports.

Ennek értelmében az észak-karolinai versenyző 2025 végéig már biztosan magáénak tudhatja a 24-es számú Chevy kormánykerekét.

“Nagyon hálás vagyok Mr. Hendricknek, Jeffnek [Gordon, a HMS alelnöke -a szerk.] és a teljes Hendrick Motorsportsnak” – idézi a 24 éves pilótát a csapat sajtóközleménye.

“A fejlődésem minden egyes lépcsőfokán támogattak azóta, hogy csatlakoztam hozzájuk, beleértve az utamat a Cup Seriesig. Nagyszerű emberek vesznek körül, izgatott vagyok, hogy folytathatom a győzelmekért és a playoffért folyó hajszát. Közösen olyanná építettük a 24-es gárdáját, amivel tudom, hogy a bajnokságért harcolhatunk. Alig várom a szezon további részét és a Hendrick Motorsportsnál hátralévő éveimet.”

Byron 2016 végén szerződött a HMS-hez, a következő idényben pedig a NASCAR nemzeti másodosztályát képező Xfinity Seriesben debütálhatott a JR Motorsports Rick Hendrick által tulajdonolt 9-es autójával.

Rögtön első idényében behúzta a bajnoki címet, majd 2018-ban már a legmagasabb kategóriában kapott lehetőséget.

Eddigi Cup-karrierje során hét pole-t és négy győzelmet szerzett, jelenleg pedig az összetett pontverseny harmadik pozíciójában jegyzik.Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy