NASCAR: Óriási megtiszteltetés érte Larsont és Elliottot, de egyikük sem jelent meg

NASCAR: Óriási megtiszteltetés érte Larsont és Elliottot, de egyikük sem jelent meg
credit: Logan Riely/Getty/NASCAR Media
NASCAR: Óriási megtiszteltetés érte Larsont és Elliottot, de egyikük sem jelent meg


A mai napon kerül sor arra a szavazásra, amelynek során kiderül, hogy kik fognak helyet kapni a NASCAR Hírességek Csarnokának 2023-as osztályában.

A voksolásra a média válogatott képviselői, a NASCAR Cupban szereplő gyártók (Toyota, Chevrolet, Ford, Toyota) egy-egy küldöttje, egyaránt három-három, már visszavonult versenyző, autótulajdonos és csapatfőnök, valamint 2014 óta az aktuális Cup bajnok jogosult.

A tavalyi évben a COVID jelentősen átírta a terveket, így a 2020-as idény legjobbja, Chase Elliott nem adhatta le a szavazatát.

Ennek következtében a NASCAR idén úgy döntött, a regnáló bajnok Kyle Larson mellett neki is lehetőséget ad arra, hogy dönthessen a majdani halhatatlanok névsoráról.

A szervezet nagy csinnadratta közepette be is harangozta a Hendrick Motorsports két sztárját, akik azonban mégsem jelentek meg a Charlotte-ban zajló eseményen.

Távolmaradásuk rendhagyó, lévén a Hall of Fame voksolás óriási megtiszteltetésnek számít és mindeddig még egyetlen meghívott bajnok sem hagyta ki.

Larson pr-képviselője, Jon Edwards Twitteren egy már tavaly júniusban leszervezett úttal magyarázta ügyfele hiányzását.

A kaliforniai pilóta az Arlingtoni Nemzeti Temetőben koszorúzza meg az ismeretlen katona sírját.

A HoF-szavazást hagyományosan május utolsó hetében, a Coca-Cola 600 előtti bonyolítják le. Idén viszont azt szerették volna, ha stílszerűen a darlingtoni retró-hét programjának részét képezi.

A NASCAR csak pár hete ismertette az új időpontot, Edwards pedig leszögezte, hogy már akkor tájékoztatták a szervezetet az ütközésről.

Azt egyelőre nem tudni, hogy Elliott miért nem jelent meg.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Itt a lista: Ők kerülhetnek be a NASCAR halhatatlanjai közé