IndyCar: Montoya az ikonikus Wickens-dizájnnal és rajtszámmal tér vissza Indianapolisba

IndyCar: Montoya az ikonikus Wickens-dizájnnal és rajtszámmal tér vissza Indianapolisba
credit: Arrow McLaren SP
IndyCar: Montoya az ikonikus Wickens-dizájnnal és rajtszámmal tér vissza IndianapolisbaRobert Wickens 2018-as, poconói horrorbukása után először tér vissza a pályára az IndyCar 6-os rajtszáma.

Ezt a jelölést a szerencsételnül járt versenyző iránti tiszteletből tartotta parkolópályán az Arrow McLaren SP (a baleset idején még Schmidt Peterson Motorsports) közel négy éven át.

Wickens azonban idén már újra versenyez, így a csapat is elérkezettnek látta az időt arra, hogy leporolja a számot, amit Juan Pablo Montoya Dallara-Chevyje fog megkapni.

A kolumbiai pilóta ráadásul a tavalyi évhez hasonlóan ismét azzal a fekete-piros Lucas Oil dizájnnal fog nekiveselkedni a május 14-ére kiírt indianaplisi GMR Grand Prix-nek, amellyel a kanadai tehetség teljesítette karrierje első – sajnos csonka – IndyCar-szezonját.

A sokak szerint a széria valaha volt egyik legszebb mintázatú autója 2021-ben nem hozott túl sok szerencsét JPM-nek, lévén egy kör hátrányban csak a 21.-ként zárta az IMS belső, technikás vonalvezetésére kiírt futamot.

Remélhetőleg idén már sokkal pozitívabban alakul számára a verseny.


KAPCSOLÓDÓ:

>>>>> „Miért pont én?” – Megrázó interjút adott Robert Wickens

>>>>> Lerántották a leplet a McLaren Indy 500-as autóiról

>>>>>Indy 500: Montoya még mindig csokis tejet akar, Andrettinek nem kell narancslé