NASCAR: A Király indítja el a mezőnyt a vasárnapi retró-futamon

NASCAR: A Király indítja el a mezőnyt a vasárnapi retró-futamon
credit: Bob Leverone/Getty/NASCARVasárnap kerül sor a NASCAR Cup Series tradicionális retró-hétvégéjére a Darlington Racewayen.

A versenyen a mezőny többségének autója a szokásoknak megfelelően a sportág nagyjai előtt tiszteleg.

Ehhez illeszkedve a FOX-csatorna is stílszerűen turbózza fel a show-t, lévén a kommentátori állásban három igazi élő legenda fogja váltani egymást Richard Petty, Bobby Labonte és Bill Elliott személyében.

A hétszeres Cup-bajnok szupersztár ráadásul más szerepkörben is megjelenik.

Petty lengetheti be ugyanis a zöld zászlót a mezőny számára.

„Richard Petty egy valódi ikonnak számít a sportvilágban” – idézi a pálya hivatalos sajtóközleménye Darlington elnökét, Kerry Tharpot.

„Büszkék vagyunk, hogy egy újabb elismeréssel gazdagíthatjuk a legendás karrierjét azzal, hogy ő lesz a Goodyear 400 tiszteletbeli startere.”

A Király 2017-ben a pace car sofőrjeként vezethette fel a Cup mezőnyét Darlingtonon.

Az a nap végül arról vált ismertté, hogy a versenyirányítás utasítása ellenére volt hajlandó lehajtani a pályáról, így végül fekete zászlóval kellett kiinteni.

„A Darlington Racewayt mindig is nehéz volt megszelídíteni” – utalt a létesítmény híres szlogenjére Petty.

„Csak egyszer sikerült meghódítanom. Általánosságban véve jól mentem ott, de nem mindig fejeztem be jó helyen. Utoljára 2017-ben vezettem ezen a pályán és akkor fekete zászlóval kitessékeltek onnan. Most tiszteletbeli starter leszek és tartani fogom a zászlót!”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>A nap, amikor fekete zászlóval kiintették a pace cart