Megint leiskolázta a mezőnyt, több futamra viszont már nincs pénze az IndyCar fotós gyakornokának

Megint leiskolázta a mezőnyt, több futamra viszont már nincs pénze az IndyCar operatőr-gyakornokának
credit: Andersen PromotionsSt. Petersburg utcái után a Barber Motorsports Park roadján is Myles Rowe látta meg elsőként a USF2000 kockás zászlaját.

Az IndyCar neveldéit tömörítő Road to Indy program legalsó lépcsőfokát képező bajnokság idei harmadik fordulóját a 21 éves pilóta a pole-ból kezdhette meg, majd az összes kört az élen töltve végül behúzta újabb győzelmét.

A Pabst Racinget erősítő ifjonc 1.76 másodpercet adott a befutónál az Exclusive Autosportnak vezető Billy Frazernek.

Rowe-nak rendkívül nagy szüksége volt a sikerre, lévén jelen állás szerint már csak erre a hétvégére rendelkezik elegendő anyagi háttérrel.

A georgiai pilóta tavaly debütált a bajnokságban az IndyCar esélyegyenlőségi programjának, a Race for Equality & Change-nek jóvoltából.

Az afromaerikai csapatvezetéssel létrehozott Force Indy autójának volánja mögött a New Jersey Motorsports Parkban megszerezte legelső győzelmét, a szezon végeztével azonban már kikerült a csapatból.

A hírek szerint ugyanis Roger Penske minél hamarabb fekete versenyzőt szeretne látni az IndyCarban, Rowe kapcsán viszont úgy látta, még messze van attól, hogy készen álljon.

Ennek révén a Force Indyt felvitte az Indy Lightsba, ahol már az SRX Seriesben feltűnt Ernie Francis Jr.-t indítják.

Rowe azonban nem adta fel és minden követ megmozgat azért, hogy egy napon önerőből jusson el az IndyCarba.

Ha nem vezet, a filmszakos egyetemista akkor is a pálya mellett tevékenykedik.

Gyakornoki állást kapott ugyanis a több csapattal, szponzorral és gyártóval együttműködő médiavállalatnál, a CoForce-nál. Ennek révén már Texasban és Long Beachen is fényképezőgéppel, vagy videókamerával a kezében rögzíthette az IndyCar eseményeit.

Emellett segített a McLaren főtámogatójaként jegyzett Arrow-nak is a digitális tartalmak gyártásában.

“Hatalmas küzdelem véglegesíteni egy szponzorációs szerződést” – nyilatkozta az NBC-nek Rowe, aki már egy közösségi gyűjtést is indított karrierje folytatása érdekében.

“Sokkal többről van már szó, mint egy kézfogás. Számos kontraktus volt már a kezemben, de végül még az aláírás előtt visszatáncoltak…. Ez a helyzet jelenleg, de reménykedem, hogy valahogyan végig tudom csinálni a szezont, utána pedig tovább léphetek az Indy Pro 2000-be. Sajnos nem rajtam múlik, de megbékéltem a helyzettel. Én megpróbálom a tőlem telhető legjobbat nyújtani.”

Ez a weboldal a jobb felhasználói élmény érdekében cookie-kat használ.
Elfogadom
Elutasítom
Privacy Policy