IndyCar: „Hű maradt az európai hírnevéhez” – Rahal kiakadt Grosjeanra

“Hű maradt az európai hírnevéhez” – Rahal kiakadt GrosjeanraAz IndyCar vasárnapi, alabamai versenyének hajrájában Romain Grosjean és Graham Rahal komoly csatát vívott a hetedik pozícióért.

Ennek hevében a francia belső íven bevetődött amerikai ellenfele mellé, majd ütköztek, nem sokkal később pedig ismét összeértek.

A történtek következtében Rahal csapatrádióján balfácánnak nevezte kollégáját.

Az RLL Racing pilótája a leintés után sem nyugodott le és továbbra is állította, hogy Grosjean direkt hajtotta végre a kérdéses, kontakttal járó manővert.

„Kristálytisztán látszik a belső kamerán, nézzék csak meg azt, hogy milyen szögben állt a feje” – nyilatkozta Rahal az NBC-nek.

„Számomra ez teljesen magától értetődő. Láttam a tükörben, hogy a fejét merre tartja, miközben a pálya a másik irányba mutat. Tudtam, hogy Romain be fog vetődni, mert már eleve figyelmeztettek arra, hogy miket művel. Már az egyenesben voltunk, miért fordult mégis rám? A jobb elsője az én bal hátsómon volt, erre nincs az égvilágon semmi mentség. Nagyon frusztrál, mivel nem először csinálta ezt. St. Pete-en mindenkinek nekiment, akinek csak tudott. Itt [Barberen] ütközött Rossival, Hertával, velem…. Egy ponton tisztázni kell ezt a helyzetet.”Rahal állítja, hogy mások is hasonló véleménnyel vannak Grosjean kapcsán.

„Nem fogom megnevezni őket, de ahogyan az egyik versenyző mondta nekem: ‘Nem taníthatsz új trükköket egy öreg kutyának’. Teljesen igaz, Grosjean az egész európai karrierje során erről volt híres. Ezt mi is nagyon gyorsan megtanultuk itt. Ha a versenyirányítás nem akar tenni semmit, akkor nem is fognak. Ha viszont mi ütközünk vele, akkor jobban teszik, ha velünk sem csinálnak semmit… Én ugyanis jóval kevesebbért is büntetést kaptam már.”

A 36 éves francia egyszerű versenyincidensnek minősítette az esetet.

„Kemény volt a mai nap. Barber egy nagyon jó pálya, ugyanakkor nehéz előzni, különösen, ha vonatban vagy. Ha az előtted lévő autó előtt nincs senki, akkor próbálkozni lehet más ívekkel. Most viszont mind egy vonalban voltunk, ami nagyon trükkössé tette a dolgokat.

Az ominózus jelenet megtekintése után így reagált:

„Itt egy kicsit összeértünk, majd ott is egy kicsit, szóval jó verseny volt. Szerintem erről szól az IndyCar, igazi kerék a kerék elleni harcokról.”

Rahal azonban nem békél.

„Jókat csatáztam Coltonnal, Scottyval [McLaughlin] és még sokakkal” – mondta az IndyCar Radiónak.

„Csak egy bizonyos srác nem csinálja tisztán. Le kell ülnünk és átbeszélni, hogy mi a franc is folyik itt. Szerintem mindannyiunknak össze kell fogni, mert nem csak én vagyok egyedül ezzel a problémával. Ahogyan korábban mondtam, ha a szerepek felcserélődnek, akkor a tisztviselőknek is következetesnek kell lenniük, mert ez meg fog történni. Olyan nincs, hogy ugyanazért a dologért valakit büntetnek, mást pedig nem. Innentől fogva én sem leszek kedves.