NASCAR: Hamlin másfél éve már önként részt vett egy érzékenyítő tréningen

Hamlin másfél éve már önként részt vett egy  érzékenyítő tréningen
credit:Chris Graythen/Getty/NASCAR MediaA NASCAR még a hét elején kötelezte érzékenyítő tréning elvégzésére Denny Hamlint.

A büntetést azután rótták ki rá, hogy a háromszoros Daytona 500 győztes egy rasszista felhangú mémet tett közzé Twitteren gondosan a japán származású Kyle Larsonnak címezve.

Hamlin ugyanis a regnáló Cup-bajnok manőverezését tette felelőssé a múlt vasárnapi, talladegai futam befutójában történt balesetért, aminek során a 23XI Racing mindkét pilótája falazott.

A gifen egy, a Family Guyból származó, az ázsiai sofőröket parodizáló jelenet szerepelt, amire rá lett írva Larson neve.

„Tiszteletben tartom a NASCAR döntését” – nyilatkozta Hamlin szombaton, a Dover Motor Speedwayen tartott sajtótájékoztatóján.

„Én már teljesítettem egy diverzitásra kihegyezett érzékenyítő tréninget akkor, amikor megalapítottuk a 23XI Racinget. Az ország legjobbjaihoz fordultam a témában és nagyon sok időt töltöttem velük, hogy minél jobban megértsek mindent. Nem gondolom azt, hogy ez a mostani helyzet beleillik ebbe a kategóriába, de határozottan értem a NASCAR álláspontját.”

A 41 éves veterán 2020 telén hozta tető alá a 23XI Racinget jó barátjával, a kosaras legenda Michael Jordannel.

A gárda kezdettől fogva kiemelt hangsúly fektet a sokszínűségre, saját esélyegyenlőségi programjuk van és támogatják a színes bőrű fiatalok elhelyezkedését a motorsporton belül.

Ezen társadalmi szerepvállalásuk révén kezdettől fogva dúskáltak a szponzorokban, a BLM-mozgalommal világhírűvé vált pilótájuk, Bubba Wallace főszereplésével pedig még egy külön dokusorozat is készült róluk a Netlixre.

Mindebből adódóan különösen necces volt a tény, hogy pont ennek a gárdának a társtulajdonosa posztol anti-ázsiainak bélyegzett tartalmat.

Hamlin ugyanakkor szentül állítja, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem ő készítette az ominózus mémet.

„Hasonlóságot láttam a vezetésükben [a rajzfilmben szereplő ázsiai női karakter kormánymozdulatai és Larson cikázása között]. Ennyi. Még csak eszembe sem jutott semmi mögöttes dolog. Nem én csináltam a gifet, hanem mástól kaptam és nagyon viccesnek találtam, de egyúttal valóban érzéketlen is volt. Határozottan megértem, hogy miért bántó. Ha egyetlen ember is annak találta, már az is sok.”KAPCSOLÓDÓ:

>>>>>Larson egyetért azzal, hogy a NASCAR érzékenyítő tréningre kötelezte Hamlint